News

Tiener met pigmentvlekken rekent op een geniale manier af met haar pesters

Ciera Swaringen is geboren met pigmentvlekken over haar hele lichaam. Hierdoor ziet ze er anders uit dan een gemiddelde tiener en daarom is ze een makkelijk doelwit voor pesters. Mensen op school noemden Ciera 'gestippelde hond' en vertelden haar dat ze 'vies is en een douche moet nemen'. De tiener laat zich niet kennen en rekent op de meest geniale manier af met haar pesters. Wie het laatst lacht… 

Ciera heeft van top tot teen pigmentvlekken die op moedervlekken lijken. Al haar hele leven wordt ze hierom gepest. "Tienerjongens zijn meestal de eersten die iets zeggen als ze me zien", vertelt Ciera tegen Daily Mail. "Ze zeggen dingen als 'Je ziet er vies uit, neem een douche'". De tiener -die net haar diploma heeft gehaald- had het op school niet makkelijk en kreeg de ene opmerking na de andere over haar huidaandoening. 

De huidaandoening die Ciera heeft is heel zeldzaam, slechts 500.000 mensen hebben dezelfde aandoening. De pigmentvlekken bedekken 70% van haar lichaam. Ze moet ook erg oppassen met de zon, want ze heeft meer kans op huidkanker. Ciera heeft zich heel lang onzeker en naar gevoeld over haar huidaandoening. Gelukkig voelt de 19-jarige tiener zich nu een stuk beter. "Na verloop van tijd heb ik geleerd om alle negatieve opmerkingen langs me heen te laten gaan. Ik bedenk me dan dat mensen zo reageren omdat ze niet gewend zijn om iemand met mijn aandoening te zien". 

Op een gegeven moment was Ciera helemaal klaar met haar pesters. Ze besloot om een selfie in bikini op social media te plaatsen. De tiener laat zien dat ze zich niet schaamt voor haar lichaam. Hiermee rekent Ciera op de meest geniale manier met de pesters af, namelijk door zichzelf te accepteren en haar huidaandoening te omarmen. 

You go girl! 

Wat vind jij van Ciera's actie? Wat vind je ervan dat een meisje wordt gepest om haar huidaandoening?

Bron
Beeld: facebook

Must reads 👀