Travel

De 6 beste landen in Europa voor solo-reizen

Als je mij -Girlscene lezeres Yvonne- zou vragen waar je heen moet gaan voor een solo-reis zou ik reageren met ‘Ga overal heen!’ Want echt, reizen kan je overal dus het maakt eigenlijk niet uit waar je heen gaat – zolang je maar reist. Maar ik weet dat niet iedereen zo makkelijk over solo-reizen denkt als dat ik dat doe en een groot deel van de mensen die ik spreek is vrij angstig over het ‘alleen gaan’. Speciaal voor jullie, de meiden die nog vrij onzeker zijn over het solo-reizen maar wél willen, schreef ik dit artikel. Een artikel met de beste landen in Europa voor een solo-reis; veilig, leuk én lekker dicht bij huis!

Zweden
Zweden is bestempeld als een van de meest veiligste landen van Europa. Het land heeft een zeer laag percentage aan ongevallen en berovingen en is ook vrij modern en ‘vrij’ in sfeer. Het leuke aan Zweden is dat het een land is dat iets kan bieden aan elke reiziger: van moderne steden tot mijlen aan natuur én sportieve activiteiten in de sneeuw en op het water. Het is onmogelijk om verveeld te raken in een land als Zweden.. zélfs voor de solo-reiziger.

Ierland
Nog steeds is Ierland een van de leukste landen die ik ooit bezocht heb als solo-reizigster. Waarom? Ierland is een prachtig land, waar je binnen no-time verliefd op wordt. Is de natuur toch niet jouw ding, dan ga je naar Dublin. Een sterk contrast met de rest van Ierland, maar fantastisch om te bezoeken! Dublin barst van de cultuur, historie én pubs waar je de leukste mensen ontmoet. Want echt, Ieren zijn de meest gezellige, bruisende en leukste mensen die je kan ontmoeten tijdens een solo-reis – plus je ontmoet natuurlijk alle andere backpackers die zich in de pubs van Dublin verschansen.

Noorwegen
Noorwegen.. ook al zo’n veilig land; een goede plek voor een first-time solo-reizigster dus. Maar je hoeft Noorwegen écht niet alleen te bezoeken voor de veiligheid. Denk aan Oslo, Bergen én de natuurgebieden met fantastische wandeltochten en uitzichtpunten over de talloze fjorden die zich in Noorwegen begeven.

Portugal
Portugal is net zoals Spanje een van de meest levendige landen van Europa. Lekker weer, terrasjes die vol zitten tot na middennacht, lekker eten en gezellige mensen – wie kan daar nee tegen zeggen? Uiteraard heeft Portugal ook naast deze sfeer een dozijn aan prachtige natuurpunten, strandjes en bezienswaardigheden voor toeristen. Handig feitje: Lissabon en Porto staan bekend als twee van Europa’s veiligste steden, plus het is vrij goedkoop – perfect voor solo-reizigers dus!

Zwitserland
Voor een échte, échte solo-reis moet je naar Zwitserland. Rust, vreedzaamheid, en relaxen zijn de key. Dus wil je alleen reizen omdat je op zoek bent naar de rust die je thuis of met anderen niet krijgt (of wil je gewoon à la Sound Of Music over de bergen rennen)? Dan ga je naar Zwitserland!

Duitsland
Als een van de grootste landen in Europa, heeft Duitsland een hoop te bieden aan de solo-reizigster – wat betekent dat jij je niet hoeft te vervelen. Natuur, kleine steden, oude steden, moderne steden, geschiedenis, cultuur, zeer gezellig mensen, een bruisend nachtleven én een grote hoeveelheid aan andere solo-reizigers en backpackers? Jij vermaakt je wel in Duitsland!

The Tourist Of Life.com is een internationale reisblog voor solo-reizigers en vrouwelijke reizigers. De blog wordt geschreven door Yvonne, een 20-jarige globetrotter, levend onder het motto 'To travel is to live'. Sinds een jaar schrijft ze over haar reiservaringen, bezochte bestemmingen en opgedane reistips in de hoop anderen te inspireren om meer te gaan reizen en meer te zien van de wereld.

Wil jij weleens alleen op reis?

Must reads 👀