Lifestyle

9 dingen die meiden met een vakantieliefde weten

Holiday, celebrate! Het spannendste wat er tijdens een vakantie kan gebeuren is absoluut een vakantieliefde. Een vakantieliefde is iets waar iedereen weleens over heeft gefantaseerd en misschien wel van droomt. Of je vermijdt het juist! Maar iedereen weet dat verliefdheid je overkomt en misschien ben jij ook weleens als een blok gevallen voor een Spaanse Juan of een Italiaanse Mario… Deze dingen herken je als je een vakantieliefde hebt gehad.

1. Je wilt een zomerliefde óf je probeert het te vermijden
Voordat je op vakantie gaat heb je weleens gedroomd over een liefde op vakantie. Zou het dit keer gebeuren? Of je bent iemand die haar ogen openhoudt voor een potentiële lover of je zit er helemaal niet op de wachten en vermijdt elke Spaanse God die voorbijkomt.

2. Een zomerliefde overkomt je
Of je het nu wilde of niet: het is gebeurd. De Spaanse God heeft jouw hartje veroverd. Aanvankelijk dacht je misschien nog dat het om een onschuldige fling ging, maar nu je elkaar al een aantal keer hebt gezien is het toch echt een vakantieliefde geworden. Of het nou door de zomerkriebels of de sangria komt weet je niet, je weet alleen dat je hem leuker vindt dan een 'gewone' zomer fling…

3. Je wordt verliefd of juist niet
Of je voelt de vlinders door je buik razen en voelt je verliefder dan ooit, of je wordt eigenlijk niet verliefd maar vindt het gewoon leuk om tijd met hem door te brengen. Bij een vakantieliefde hoeven niet per se verliefde gevoelens te horen, want je weet dat het maar voor even is en je geniet van het moment. Of je valt (per ongeluk) heel hard voor hem en overweegt serieus om te emigreren…

4. Je wilt constant bij hem zijn
Heel lullig voor die vriendin met wie je op vakantie bent, maar jouw gedachten zijn alleen maar bij hem. Je hebt helemaal geen zin om een dagje te shoppen, je wilt elke seconde die je hebt met hem spenderen. Hallo, hij is er niet meer in Nederland, dus je moet van elk moment genieten!

5. Zomerliefdes zijn hartstochelijk
Een zomerliefde is totaal anders dan een liefde in Nederland. Zomerliefdes zijn hartstochtelijker, de passie spat ervan af. Misschien is het de sangria, misschien ligt het aan het feit dat jullie weten dat dit niet voor altijd is, maar de dates zijn avontuurlijker (wat dacht je ervan om hand in hand van een rots in de zee te springen?), de avonden zijn zwoeler en de seks is vuriger. Nee, een zomerliefde is héél anders.

6. Je bent ervan overtuigd dat jullie elkaar nog zien na de zomer
Een zomerliefde is zó intens dat je tijdens het moment niet kunt voorstellen dat jullie elkaar niet meer zullen zien na de vakantie. Jullie hebben zoveel leuke dingen gedaan en het klikt zo goed, no way dat het zomaar over kan zijn. Tijdens de vakantie ben je ervan overtuigd dat je hem nog zal zien na de zomer. Jij zoekt hem op of hij zoekt jou op. Hoe dan ook, het kan niet zomaar over zijn.

6. Het afscheid is het ergste aan een zomerliefde
En dan ook héél dramatisch. Zodra je in het vliegtuig stapt is niet alleen jouw heerlijke vakantie voorbij, maar is de romance met de Italiaanse Mario ook voorbij. En dat terwijl jullie daar eigenlijk nog helemaal niet klaar voor zijn. Jullie huilen tranen met tuiten als jullie afscheid van elkaar moeten nemen. Weeeh! Tijdens de terugreis ben je ontroostbaar, wat moet je nou zonder hem?

7. Contact houden is moeilijk
In de eerste dagen is het contact misschien nog best intensief, maar na een tijdje merk je dat het moeilijk is om contact te houden. De hele dag appen en elke dag Skypen houd je niet vol, je leven gaat uiteindelijk ook door. En die van hem ook. Want ja, jij zit hier en hij zit daar…

8. Zomerliefdes eindigen bijna altijd in liefdesverdriet
Misschien was je ervan overtuigd dat je mee kon doen aan het programma 'Liefs uit…' waarin mensen definitief met hun vakantieliefde gaan samenwonen of misschien had je het wel zien aankomen, feit is dat vakantieliefdes meestal eindigen in liefdesverdriet. Hoe stom en moeilijk dat ook is…

9. De herinneringen zijn voor altijd
Ook al heb je er best verdriet van gehad, een zomerliefde onthoud je voor altijd. Op het begin doet het even pijn, maar na verloop van tijd zal je er positief op terug kijken. De herinneringen over de romantische strandwandelingen zul je nooit meer vergeten.

Heb jij weleens een vakantieliefde gehad?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀