Health

5 oefeningen voor luie mensen die je in bed kunt doen

Sporten, wie heeft daar nou tijd voor? Terwijl je staat te zweten op de loopband zou je ook in je bed kunnen liggen, dus waarom zou je? Nee, doe jou je bed maar. Om nog maar te zwijgen over het geld dat je kwijt bent bij de sportschool of sportclub. Maar goed, dat je niet naar de sportschool gaat betekent niet dat je niet kunt sporten. Er zijn namelijk simpele oefeningen die je thuis kunt doen. En het kost je niks, noppes, nada. En het beste nieuws is dat je lekker in je comfortabele bedje kunt blijven liggen. Hoera!

Oefening 1: billen

Zo doe je het:
Ga op je buik liggen, leg je handen onder je hoofd en strek je benen. Buig je rechterbeen en plaats je rechtervoet op de achterkant van je linkerknie. Je heupen moeten allebei op het matras blijven liggen. Span je rechterbil aan en til je rechterknie een paar centimeter van het matras zonder je heupen te bewegen. Houd dit een paar tellen vast en pauzeer dan even. Herhaal dit vijftien keer en doe dan de andere kant.

Oefening 2: benen

Zo doe je het:
Ga op je rug liggen en strek je benen in de lucht. Je benen horen op heupbreedte te zijn. Point je voeten. Draai vervolgens tien kleine cirkels met je rechtervoet, met de klok mee. Draai daarna tien kleine cirkels tegen de klok in. Je heupen mogen niet bewegen! Je kunt checken of je heupen stil liggen door je handen op je heupen te leggen. Doe dit vervolgens ook met je linkervoet.

Oefening 3: benen, billen, heupen en dijen

Zo doe je het:
Ga op je rechterzij liggen. Zorg dat je lichaam in één lijn ligt. Strek je rechterarm uit en leg je hoofd op je arm. Voor extra steun leg je je linkerhand voor je borst neer. Strek je linkerbeen uit naar het plafond en doe 'm dan weer naar beneden. Herhaal dit vijftien keer. Doe vervolgens hetzelfde op je linkerzij.

Oefening 4: benen en core

Zo doe je het:
Ga op je rug liggen. Buig je knieën en zorg ervoor dat je benen op heupbreedte en in negentig graden zijn. Strek eerst je rechterbeen uit en breng 'm vervolgens naar beneden (zonder het matras weer te raken). Als je rechterbeen naar beneden is strek je je linkerbeen uit. Doe vervolgens je rechterbeen weer omhoog en je linkerbeen naar beneden. Je maakt een fietsbeweging. Doe vijf sets van twee minuten.

Oefening 5: rug en schouders

Zo doe je het:
Ga op je buik liggen en strek je armen voor je uit. Je strekt je benen ook uit. Span je buik- en bilspieren aan. Haal je borst een stukje van het matras. Til eerst je linkerarm en rechterbeen een paar centimeter van het matras en til vervolgens je rechterarm en linkerbeen een paar centimeter van het matras. Je maakt een zwembeweging. Doe het steeds sneller. Houd het één minuut vol en neem dan even rust en herhaal de oefening nog een keer.

Welke oefening ga jij doen in bed?