Lifestyle

6 redenen waarom jij single blijft

Je hebt mensen die altijd een relatie hebben en mensen die nooit een relatie hebben. Als je bij de laatste groep hoort dan spookt de vraag 'Waarom ben ik nog single?' vast weleens door je hoofd. En anders krijg je de vraag wel van andere mensen. Het kan een frustrerende vraag zijn, want ben je meteen een zielig kattenvrouwtje als je 's avonds niemand hebt om tegenaan te kruipen? Nee! Er zijn namelijk heel goede redenen waarom jij single blijft.

Ben jij zo iemand die nooit wat te vertellen heeft als er naar je liefdesleven wordt gevraagd of ben je wel aan het daten, maar loopt het nooit uit op iets serieus? Iemand die al een tijdje single is wordt altijd doodgegooid met de vraag waarom je geen relatie hebt. Een super irritante vraag, niet alleen omdat je 'm vaak moet beantwoorden, maar ook omdat je het gevoel kan krijgen dat het erg is dat je nog single bent. En dat is het natuurlijk niet! Er zijn heel goede redenen om single te blijven, lees maar mee.

1. Je bent al tijden single
Een relatie? Die heb je al tijden niet meer gehad. Je slaapt diagonaal in je bed, plant je vrije tijd vol met koffiedates met vriendinnen en vindt het totaal niet erg om een avond alleen te spenderen. Je bent er helemaal aan gewend om single te zijn. Dat is fijn, maar het maakt het ook lastig om weer iemand toe te laten in je leven. Je zit zo vastgeroest in je gewoontes dat het moeilijk is om het roer om te gooien.

2. Je vindt het te eng
Niemand zal je vertellen dat een relatie niet eng is. Het is voor iedereen spannend, maar je hebt ook mensen die er letterlijk niet goed van worden als ze ook maar denken aan een relatie. Je krijgt het benauwd en kan zelfs misselijk worden. Misschien heb je vroeger niet het goede voorbeeld gekregen van je ouders of ben je bang om verlaten te worden. Welke reden je ook hebt: je vindt een relatie doodeng. En omdat je het veel te eng vindt kap je alles af wat ook maar in de buurt komt van een relatie. Daten vergt moed. Een date dwingt je om je kwetsbaar op te stellen voor iemand anders. Het is tenslotte een gekke date als je helemaal niks over jezelf vertelt. Je stelt je open en hierdoor is het extra kwetsend als je afgewezen wordt. En dat wil je vermijden.

3. Je wilt je (nog) niet binden
Je wilt je volledig op je studie storten, je wilt nog een wereldreis maken of je wilt lekker feesten en je eigen ding doen. In jouw leven past geen vriend(in). Je hebt er totaal geen behoefte aan om Valentijnsdag met iemand te vieren en geniet te veel van jouw single leven. Veel mensen gaan ervan uit dat iedereen het liefst een relatie zou hebben, maar guess what? Dat is helemaal niet zo! Er zijn genoeg singles die het heerlijk vinden om geen relatie te hebben en daarom begin je er ook niet aan. Want single zijn is awesome, en wel om deze 20 redenen!

4. Je hebt te weinig zelfvertrouwen
Jij en een vriend(in)? Neee, dat kan toch niet! Jij ziet het echt niet voor je dat je een relatie krijgt, want jij vindt het jezelf niet waard. Je kunt je niet voorstellen dat iemand jou leuk genoeg vindt om een relatie mee te beginnen. En daar gaat het mis. Je gaat ervan uit dat een ander jou niet leuk genoeg vindt en dat is waarom je single blijft.

5. Je komt de juiste persoon maar niet tegen
Dat je geen relatie hebt betekent niet meteen dat je het niet aan het daten bent. Maar relatie material is wel wat anders dan date material. Als je elke keer een date hebt met iemand die het steeds heeft over zijn ex of die alleen maar uit is op seks is het logisch dat je nog niet aan de man (of vrouw) bent. Het kan ook zo zijn dat je met alleen maar met vrouwen (of andersom) op school zit of werkt en daardoor niemand tegenkomt waarmee je een relatie zou kunnen beginnen.

6. Je bent kieskeurig
Hij moet hoog opgeleid zijn, je moet hem woest aantrekkelijk vinden, hij moet humor hebben en een goede band met zijn familie hebben. Oh, en hij moet ook echt van katten houden. En binnen een straal van tien kilometer wonen. Je hebt een eisenlijstje van hier tot Tokyo en zoekt altijd naar dingen die niet goed zijn aan een ander. Hiermee maak je het jezelf heel moeilijk, want niemand voldoet aan jouw eisen.

Meepraten over de liefde? Dan kun je terecht op Girlscene's forum.

Wat is jouw reden om single te zijn?

Beeld: thinkstockphotos