News

Jij draagt je oorbellen al je hele leven verkeerd

Als we je vertellen dat je jouw oorbellen al je hele leven verkeerd draagt dan vraag je je vast af waarom. Wat is er nou zo moeilijk aan het indoen van oorbellen? De 19-jarige Chelsea Smith dacht het ook allemaal te weten, maar kwam er ineens achter dat oorbellen toch iets anders werken dan gedacht. Ze deelde haar ontdekking op Twitter en het internet ging los. Wow! Je raadt nooit wat je jouw hele leven al verkeerd doet met oorbellen…

Als je ook gaatjes hebt dan heb je misschien nog wel oorbellen liggen met een plastic cirkeltje aan de achterkant. Heb je je ooit afgevraagd waar dat eigenlijk voor dient? Chelsea vroeg zich dat wel af en kwam tot een grote ontdekking. De vrouw liet haar hele leven de plastic cirkeltjes zitten, maar kwam er toen achter dat je de plastic cirkeltjes achter de oorbel er eigenlijk af moet halen. Wow, mind = blown!

Chelsea zette haar ontdekking op Twitter en het internet ging meteen los. "Na negentien jaar heb ik eindelijk door dat je de plastic cirkeltjes aan de achterkant van oorringen moet verwijderen", schreef ze bij de foto. Wat bleek? Vrijwel iedereen laat de plastic cirkeltjes zitten en had dit nooit geweten! Er kwamen echter ook reacties van mensen die ervan overtuigd zijn dat je het plastic cirkeltje er wél aan hoort te laten zitten. "Het plastic zit er voor een reden. Het zorgt voor de nodige steun bij grote of zware oorbellen", schrijft Facebookgebruiker Michele Taft.

De meningen zijn dus flink verdeeld. Hoe zit het nu echt? De Vlaamse website Nieuwsblad.be vroeg het aan Nina die bij een sieradenwinkel werkt. ‘Als er een plasticje aan een kleine oorring of stud hangt, heeft het geen nut en mag je het gerust verwijderen’, zegt ze. ‘Als je kleine oorlellen hebt is het zelfs mogelijk dat het stuk plastic vanachter je oor komt piepen. Voor grotere oorbellen heeft het plasticje wel degelijk een nut: het zorgt ervoor dat de oorbel mooi recht blijft hangen. Zonder die extra steun zou het sieraad naar voor glijden en dat oogt niet mooi. Door de omvang van de oorring is de kans klein dat je het plasticje zal zien zitten.’ Nina voegt eraan toe dat het plastic cirkeltje handig is voor winkeliers, omdat ze de oorbellen vaak presenteren op een stukje karton en ze er zo minder snel uit vallen, wat ook helpt om diefstal te voorkomen.

Problem solved!

Haal jij het plastic cirkeltje er altijd af of niet?

Bron, bron, bron