Beauty

9 beauty hacks die je leven makkelijker maken

Beauty, we zijn er gek op. Niet voor niets testen we als echte liefhebbers heel veel verschillende producten uit om iedere keer weer op zoek te gaan naar de perfecte mascara, de beste zelfbruiner en de ideale scrub. Daarom weet Girlscene je heel veel tips te vertellen om alles wat sneller en beter te laten verlopen. Maak kennis met dé 9 beauty hacks die je leven makkelijker maken.

1. Is er iets vervelender dan je nagels lakken? Het duurt meestal net te lang voordat je nagels eindelijk droog zijn waardoor je al snel de lak beschadigt. Heel irritant. Een manier om je nagels sneller te laten drogen is door je nagels te föhnen of door een speciale spray te gebruiken die je in deze video terugziet. PS: die spray koop je dus gewoon bij Essence!

2. De mascaraborstel is belangrijker dan de formule van de mascara zelf. Een mascara kan nog zo duur zijn, maar als de borstel niet werkt voor jouw wimpers dan heb je er alsnog niets aan. In dit artikel lees je precies waar je naar op zoek moet gaan als je een mascara wil kopen. 

3. Wist je dat krullen veel beter blijven zitten als je mousse in nat haar doet en dit met een borstel droog föhnt? Gebruik een grote toef mousse en verdeel dit door je haar. Krullen blijven hierdoor dagenlang in model!

4. Over krullen gesproken, naast mousse is er nog een manier om je krullen langer in je haar te laten zitten. Dat ligt namelijk aan je techniek. De truc is om je tang in het midden van je haar te zetten en dan het haar eromheen te draaien en niet om van de punten naar boven te draaien. Hierdoor wordt het midden van het haar het warmst en blijft het beter in model zitten. 

5. Vlechten en haarbandjes geven je krullen zonder dat je hitte hoeft te gebruiken. Ga bijvoorbeeld met handdoekdroog haar slapen en vlecht het zoals je normaal doet. Op die manier word je de volgende dag wakker met een mooie bos krullen. Even haarlak erover et voilà! Je kunt ook een elastieken haarband om je hoofd doen en steeds een plukje haar eromheen draaien. Check deze video om te zien hoe dat moet. 

6. Voor de meiden die het nog niet weten: een romige lipstick kun je prima als blush gebruiken. Zet een streep op je wangen en/of jukbeenderen en vervaag het met de warmte van je vingertoppen. Snel en makkelijk, we like.


7. Schuifspeldjes zijn heel handig, maar helaas schuift het dus altijd uit je haar. Dé tip is om eerst wat droogshampoo of haarlak op de plek van de schuifspeld te spuiten en vervolgens het speldje eroverheen te schuiven. Tip 2: schuif de spelden als een 'X' over elkaar zodat het de hele dag op z'n plek blijft.

8. Een wit oogpotlood is onmisbaar als je vaak een vermoeide blik hebt. Dus zie je er moe uit? Breng dan het oogpotlood aan op de onderste waterlijn en de roodheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zie het als een soort van concealer voor de ogen. Zie je er alsnog een tikkeltje moe uit? Breng dan ook een beetje aan in de binnenste ooghoeken en blend het met je vingers.

9. Tot slot: waarschijnlijk doe je al je hele leven schuifspeldjes verkeerd in je haar. Als je hoort hoe het 'moet' wordt alles ineens een stuk duidelijker. Schuifspeldjes hebben namelijk vaak een gladde en een 'bobbel'kant. Die bobbeltjes horen dus tegen je hoofdhuid te zitten en niet op je haar. Dit zorgt er namelijk voor extra grip, omdat de gladde kant sneller uit je haar schuift. Problem solved!

Welke beautyhacks ken jij?

Bron en bron
Beeld: Thinkstock

Must reads 👀