Beauty

Dit is hoe je jouw haar hoort te borstelen

Er zijn van die dingen waarvan je denkt te weten hoe het moet, terwijl het eigenlijk op een andere manier hoort. Je haar meerdere keren op een dag kammen of borstelen is er één, dat is namelijk lichtelijk overdreven. Ja, dat lees je goed. Maar nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het dan wél moet. Daarom komt Girlscene to the rescue! In dit artikel lees je precies hoe je met jouw haartype om moet gaan.

De vraag is: hoe kun je het beste voor je haar zorgen als je het borstelt? Voor ieder haartype is dat verschillend, dus het is hoog tijd dat het uitgelegd wordt! Zo wordt het ineens een stuk duidelijker, want te veel borstelen leidt juist tot beschadigd haar. Afhankelijk van je haar is er voor ieder type een andere manier hoe je het moet borstelen.

Steil haar tot haar met een slag
Je haar is vrijwel recht of heeft een lichte slag. Als je haar nat is kun je het beste eerst een verzorgend product aanbrengen zoals een leave-in conditioner en dan er doorheen gaan met een kam met wijde tanden. Let hierbij goed op hoe je de kam in het haar zet. Het is beter om de kam iets meer horizontaal in het haar te zetten in plaats van de punten recht naar beneden te laten wijzen. Werk van beneden naar boven om klitten te voorkomen en niet te verergeren. 

Volgens sommige haarstylisten is het ook goed om elke dag of om de dag je haar van de haaraanzet tot de punt te borstelen. Hierdoor verspreid je de natuurlijke oliën van de hoofdhuid door de rest het haar. Gebruik hiervoor een borstel met zachte haren zodat het niet te veel aan je lokken trekt. Als je de juiste borstel gebruikt, wordt je haar zacht en glanzend zonder dat je producten hoeft toe te voegen.

Föhn je liever je haar droog met een borstel? Dat kan ook. In principe maakt het dan niet echt uit wat je gebruikt. Je kunt een normale borstel gebruiken, of juist één met metalen pinnen. Wat je fijn vindt! 


via GIPHY

Haar met veel slag tot gekruld haar
Als je veel slag of zelfs gekruld haar hebt moet je anders omgaan met je lokken dan iemand met steil haar. Op nat haar kun je beter je vingers gebruiken om het door te borstelen dan een kam. Een beetje leave-in conditioner zorgt ervoor dat je makkelijk door je haar kunt gaan. Als je liever een houten borstel gebruikt kan dat, maar doe dit liever echt alleen als je haar nat is. 

Op droog haar is het af te raden om met een borstel te werk te gaan. Dit beschadigt je haar én het gaat ook nog eens extra pluizen. Wil je het haar recht föhnen? Gebruik dan een borstel die tegen hitte kan en zet de föhn hoog om de textuur uit je haar te halen. Vergeet de heat protector niet!


via GIPHY

Overige tips
– Gebruik geen grove borstel om klitten uit je haar te halen. Een kam met wijde tanden doet dit werk beter en dat zonder je haar af te breken.
– Borstel je haar niet te vaak. Zodra de klitten eruit zijn ben je in principe klaar! Meer dan eens per dag is niet nodig en leidt tot het beschadigen van het haar.
– Maak je borstel regelmatig schoon. Voor steil haar is het prettig om de natuurlijke oliën door het haar te verspreiden, maar het is niet lekker als je dan ook nog eens oude resten droogshampoo en haarlak meeneemt. Dit voorkom je door je borstel schoon te maken. 

Bron: teenvogue.com, womenshealthmag.com | Beeld: iStock

Must reads 👀