Lifestyle

11 dingen die niet boeien als je een twintiger bent

Toegegeven, het leven als twintiger is wel een tikkie anders als je het vergelijkt met je tienerjaren. Niet alleen heb je ineens te maken met vaste lasten, je kunt je ook steeds minder druk maken om dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen. Een weekend niet gefeest betekent niet meer dat je een saaie doos bent. Integendeel. De volgende dingen zijn voor twintigers in ieder geval heel herkenbaar.

Het maakt namelijk echt niet uit dat…

1. Je vrijdag én zaterdag niet uit bent geweest.
Tegenwoordig hoef je niet meer per se ieder weekend op stap. Je vindt het net zo leuk om gewoon een wijntje te drinken met vriendinnen of een film te kijken. Tot 3 uur dansen is geen prioriteit meer in jouw leven.

2. Je (niet) populair was.
Echt, de periode waarin je je daar druk om maakte ligt al ver achter je. Je maakt je niet meer druk om het feit dat je er ooit bijhoorde of niet en daar ben je hartstikke blij mee. Nu vind je het eerder verspilde energie. Of wat zeggen we? Je denkt er überhaupt niet (meer) over na.


3. Je meer vriendinnen had dan je op twee handen kon tellen.

Misschien had je een enorme vriendinnengroep op de middelbare school. Maar wat nu belangrijker is, is hoeveel van die vriendinnen échte vrienden zijn. Aan meiden (en jongens) die er altijd zijn heb je namelijk veel meer dan vrienden die alleen met je omgaan als het goed met je gaat.

4. Je een bepaald levensdoel nog niet behaald hebt.
Vroeger dacht je misschien dat je op je 23e al gesetteld zou zijn en mega veel geld zou verdienen. Nu ben je misschien wel single en blijer dan ooit tevoren… Bovendien realiseer je je dat je nog steeds ontzettend jong bent, dus die dingen komen later wel. 

5. Je niet zo bruin bent in de zomer.
Hoewel je geniet van zonnen is dit niet meer het belangrijkste tijdens de zomer. Daarnaast heb je niet eens zoveel tijd dat je hele dagen in de zon kunt liggen. Lekker belangrijk dus, dat je nog geen kleur hebt opgebouwd.

6. Je geen 700 Facebook vrienden hebt.
Toen op Hyves en nu op Facebook was het vaak super belangrijk om veel vrienden te hebben. De reden hiervoor is onduidelijk, maar blijkbaar gaf het je status. Tegenwoordig deel je liever alleen dingen op social media met mensen die je echt kent én ziet in het dagelijkse leven.

7. Je (g)een vriend had op de middelbare school.
Toentertijd was het fantastisch om een vriendje te hebben, nu maakt het je echt niet uit als je een single periode doorgaat of nog steeds hartstikke gelukkig bent in de liefde. Natuurlijk is het fijn om een vriend(in) te hebben, maar in tegenstelling tot wat je altijd dacht vergaat de wereld echt niet als je vrijgezel bent. 

8. Je lichaam niet (meer) mega strak is.
Inmiddels heb je een vrouwelijk lichaam en daar horen mooie vormen bij. Je tienerlichaam is niet meer en eerlijk, dat maakt je niet zoveel uit. Misschien voel je je wel zelfverzekerder dan ooit en dan maken die putjes in je benen of dat vet op je buik niet zoveel meer uit.

9. Je de coolste (kleding)stukken voor bijna niets scoort.
Vroeger was het bijna ongeoorloofd om iets te kopen bij Zeeman. En nu? Nu zijn winkels zoals Action en Primark hartstikke geliefd. Je bent niet meer bang om trots te zeggen dat je iets bij een budgetketen haalt als je een complimentje krijgt. Lekker boeiend dat je niet alleen dure kleren draagt. 

10. Je ouders wel of niet veel geld hebben.
Serieus, waarom was geld ooit zo belangrijk? Je hoeft je echt niet te schamen voor je afkomst en mensen hoeven je ook niet meer raar aan te kijken omdat je het goed of juist slecht had. 

11. Je niet van top tot teen in trendy dingen loopt.
Vroeger was het een kunst om van top tot teen in de laatste mode te lopen. Nu draag je liever kleding die echt bij jou en je lichaam past. Niet het figuur voor een crop top? Dan laat je die lekker in de winkels hangen.

Praat op het Girlscene forum verder over dit onderwerp.

Welke dingen zijn voor jou als twintiger niet meer boeiend?

Beeld: Instagram