Lifestyle

22 redenen waarom het véél leuker is om alleen te wonen

Magnetronmaaltijd opgewarmd, kat op schoot en ondertussen snikkend meezingen met 'All by myself'. Zulke taferelen gebeuren er als je helemaal alleen woont, toch? Misschien, maar als je alleen woont dan hoef je de wc-deur niet dicht te doen tijdens een number two, kun je prima het hele weekend in je Snoopy pyjama wonen en bepaal je zelf wanneer je die stapel afwas doet. Best wel awesome eigenlijk! Alleen wonen is misschien wel het allerfijnste ter wereld en we geven je 22 redenen waarom. 

1. Zodra je thuiskomt kun je zijn wie je wilt zijn. Vind je het heerlijk om naakt door het huis te paraderen? Wil je uitsluitend onesies dragen? Dat kan, want het is jouw huis. 

2. Als je 's nachts wakker wordt met enorme trek in een tosti met ham & kaas, dan kun je dat gewoon maken. Niemand die last van je heeft als je om 3 uur 's nachts in de keuken rommelt. 

3. Eenzaam? Nee hoor, jij belt gewoon je vrienden op als je zin hebt in gezelschap. En ze kunnen altijd bij jou chillen! 

4. Niemand die oordeelt dat je op zaterdag én zondag de deur niet uit bent geweest. En dat je beide dagen in je Snoopy pyjama hebt gechillt. 

5. Je kunt die slingerende sokken zo lang als je wilt op de grond laten liggen. 

6. Als je meer een neurotisch typje bent dan geniet je elke dag van een brandschoon huis, zonder dat je andermans troep hoeft op te ruimen. 

7. Als je een maaltijd voor jezelf hebt gekookt (we zeggen als hè, áls!) dan is er niemand die je dwingt om na afloop meteen je pannen en borden af te wassen. 

8. Niemand die je raar aankijkt als je op een avond twee potten Ben & Jerry's naar binnen werkt. Hé, het is jouw leven! 

9. Je kunt zo laat opblijven als je wilt. Niemand die het uitmaakt dat je tot twee uur 's nachts Gossip Girl kijkt. 

10. Als er iemand een schone slaapster is dan ben jij het wel, want je hoeft je heerlijke bedje met niemand te delen. Diagonaal slapen is the best. 

11. Je kunt het huisdier van je dromen in huis nemen. 

12. Maar ook als je op vrijdagavond zin hebt om vroeg naar bed te gaan dan kan dat. Lang leve geen huisgenoten hebben! 

13. Je kunt je huis naar eigen smaak inrichten. Je hoeft geen discussie te voeren als je een prinsessenhuis wilt hebben. Haal die roze potten verf maar in huis! 

14. Geen walk of shames of andere awkward taferelen die je met huisgenoten hebt. 

15. Je kunt uit de fles drinken. Hé, dat bespaart je weer afwas! 

16. Niemand die je eten stiekem opeet of iets leent zonder het te vragen. 

17. Je kunt ongestoord de herhalingen van Samantha En Michael Nemen Er Nog Eentje en The Bold And The Beautiful kijken. 

18. Geen gezeur over wiens verantwoordelijkheid het dit keer is om de vuilnis buiten te zetten en de plee te schrobben. Het is gewoon simpel: jij doet alles (en bepaalt zelf wanneer en hoe vaak). 

19. Je ochtendhumeur en jij kunnen 's morgens helemaal jezelf zijn. 

20. Geen last van de slechte hip hop muziek van een huisgenoot. Of erger nog: seksgeluiden. Dit leed wordt jou bespaard. 

21. Je hoeft de deur niet dicht te doen als je op de wc zit. Freedom! 

22. Je hebt niemand nodig en kunt prima voor jezelf zorgen. Door alleen te wonen bewijs je dat je een independent woman bent, en wie houdt er nou niet van een zelfstandige dame? 

Wat lijkt jou het fijnst aan alleen wonen? 

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀