Lifestyle

15 tips waarmee vliegen vér bij je uit de buurt blijven

Mooi weer heeft heel veel voordelen, dat kunnen we niet ontkennen. Maar we krijgen ook te maken met dingen die minder leuk zijn… mogen we even klagen over de vliegenplaag die er in de zomer áltijd is? Je zit in de tuin, wil een slok van je drankje nemen en komt er tot je schrik achter dat er iets in drijft. WAAH! En deze dan: je ligt lekker te relaxen totdat je rust woest wordt verstoord door een zoemende vlieg. Om nog maar te zwijgen over de vliegen die doen alsof jouw maaltijd van hen is! Met deze tips blijven vliegen ver bij je uit de buurt. 

1. Picture this: je hebt net een koud drankje voor jezelf gemaakt, zet het glas neer op de tafel naast de loungestoel in de tuin en je gaat nog even naar binnen om een boekje te halen. Eenmaal je buiten zie je dat er een een vlieg in je limonade is gekropen. IEWWW! Om deze ellende te voorkomen kun je een cupcake bakje (van papier) om je glas doen en het vastzetten met een elastiek. Prik een gaatje in het papier voor je rietje, et voila: geen ongedierte meer in je glas.

2. Borrelen is heel leuk met je vrienden, maar niet met vliegen. Om te voorkomen dat dit ongedierte je theekransje verstoort zet je een helft van een citroen met kruidnagel op tafel. Vliegen houden niet van deze geur en zullen daardoor uit de buurt blijven. Score! 

3. Een ventilator is je beste vriend in de zomer, en niet alleen omdat het ervoor zorgt dat je in de hitte kunt slapen. Een ventilator is ook je redmiddel tegen insecten! Vliegen blijven ver uit de buurt van dit gevaarte, dus je weet wat je moet doen als je een vliegenvrije omgeving wil hebben. 

4. Als je zeker wil weten dat vliegen jouw eten met rust laten, sluit het dan altijd af met plastic folie of doe jouw maaltje in een bakje. 

5. Het ligt niet voor niks in de drogisterij: anti vliegen-spray. 

6. De geur van dit plantje is niet alleen heerlijk, maar het verjaagt vliegen ook nog eens! Vliegen zijn namelijk niet dol op lavendel. Als je (of je moeder) de tuin nog een keer aan wil pakken dan weet je voor welke planten je moet gaan. Maar ook andere vormen van lavendel (geurkaarsen, olie etc.) kunnen helpen.

7. Waar vliegen ook niet van houden is basilicum. Haal een aantal basilicumplantjes in huis om vliegen tegen te gaan. En het is het perfecte excuus om vaker tomaat, mozzarella en basilicum te eten ;-).  

8. De avond wordt pas echt gezellig met een paar kaarsjes aan. Je kunt ‘gewone’ kaarsjes vervangen door citronella kaarsjes, zo sla je twee vliegen in één klap (letterlijk!). 

9. Op een hete dag komt ‘ie niet alleen van pas, maar ook als je vliegen wil verjagen! Gebruik een waaier om geen last meer te hebben van deze insecten.

10. Jij bent niet de enige die niet van de geur van knoflook houdt. Ook vliegen vinden dit niet lekker. Om vliegen in je huis te verjagen kun je het volgende proberen. Kook verse knoflook in water om de oplosbare onderdelen los te weken, zeef de bouillon en zet het resultaat in een kom aan je raam.

11. Het is heel simpel, maar het scheelt enorm als je zorgt dat jouw huis en tuin schoon zijn. Laat geen afval slingeren (vooral fruit is funest!) en breng je vuilniszak regelmatig weg. 

12. Vliegen houden niet van azijn. Daarom is het slim om je ramen te wassen met azijn of om een kom met azijn in het raam te zetten. 

13. Muggen en vliegen worden aangetrokken tot licht. Probeer om zo min mogelijk lichten aan te laten om te voorkomen dat er meer insecten in huis komen. 

14. Last but not least: hang een vliegenstrip op om vliegen te vangen. Dit is misschien wel één van de meest extreme dingen die je kan doen, maar het helpt wel. 

15. Enne… een kat en een vliegenmepper werken ook héél goed ;-). 

Bron, bron
Beeld: thinkstockphotos