News

De coolste waterglijbaan ooit is 300 meter lang en gaat dwars door een stad

Wat hoort er bij de zomer en warm weer? Juist, heel veel water! En niet alleen om te drinken, maar ook watergevechten en waterglijbanen. Daar ben je nooit te oud voor! Misschien is het alweer een tijdje geleden dat je van een waterglijbaan af bent gegaan, maar geloof ons: na het lezen van dit artikel sta je te trappelen om dit weer te doen! Er is namelijk een waterglijbaan die maar liefst 300 meter lang is én dwars door een stad gaat… Dit moet je zien, je gelooft je ogen niet! 

Waterglijbanen zijn echt niet alleen leuk voor kinderen en dat hebben ze in het buitenland goed begrepen. Een aantal steden ter wereld doen aan 'Slide The City', wat inhoudt dat er een waterglijbaan dwars door de stad gaat. Hoe cool is dat! Verkoeling in de stad was nog nooit zo leuk. 

Maar de allercoolste waterglijbaan ever staat in Hong Kong. Helaas een eindje reizen, maar als je er toevallig een keer bent dan is deze waterglijbaan een must. Wat deze waterglijbaan zo bijzonder maakt? Hij is maar liefst 300 meter lang! Een ritje op de waterglijbaan kan niet lang genoeg duren ;-). Bovendien kun je je vergapen aan een waanzinnig uitzicht, de waterglijbaan neemt je mee door de Victoria-haven en de Kai Tak Cruise Terminal.

Nog een aantal tips van de organisator van 'Slide The City' voor een onvergetelijk ritje op de waterglijbaan:
– Neem een goede aanloop zodat je lekker hard van de waterglijbaan gaat
– Selfiesticks worden aangemoedigd (zoiets moet je wel vastleggen!)
– Maar laat je selfiestick niet vallen terwijl je van de waterglijbaan roetsjt

We kunnen wel vertellen hoe cool deze waterglijbaan is, maar eigenlijk moet je het zelf gewoon zien! 

Zou jij van deze waterglijbaan af willen? 

Bron, bron
Beeld: facebook

Must reads 👀