Lifestyle

Throwback: Dit zijn de beste nieuwe nummers van juni

Er worden veel nieuwe nummers uitgebracht, maar er zijn er maar een paar die de hitlijsten halen. En die hits horen we dan terug op de radio waarna we ze op repeat luisteren. Maar wat zijn nou de favorieten van de radio dj's zelf? Q-music hottie Koen Hansen selecteerde voor ons zijn favoriete hits van de afgelopen maand (juni) en het is aan jou om te beslissen welk nummer wint!

Hi Girlscene lezeressen!
Ik ben Koen Hansen, 28 jaar, geboren in Haarlem en net afgestudeerd aan de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool van Zwolle. Muziek is mijn leven en is sinds drie jaar ook mijn werk als DJ bij Q-music. Je hoort mij normaal iedere zaterdag en zondagochtend vanaf 10.00 uur. De komende maand juli hoor je mij elke maandag tot en met vrijdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur. Over mijn grootste passie – muziek – raak ik nooit uitgepraat. En hoe tof dat ik je daar vanaf nu iedere maand over mag vertellen op Girlscene!

Ik houd je op de hoogte over de laatste hits en ook nummers die gewoon heerlijk wegluisteren op een zonnige zaterdag. En ik ben natuurlijk ook benieuwd van welke nummers jullie geen genoeg krijgen?

Watch on YouTube

Nicky Jam ft. Enrique Iglesias – El Perdon
Wat wordt dé zomerhit van dit jaar?! Die vraag kunnen we natuurlijk eigenlijk pas na de zomer zo rond september beantwoorden. Heel simpel, we hoeven alleen maar te kijken welk (nieuw) zomers nummer het meest gedraaid werd in de maanden juni, juli en augustus! Toch wil ik alvast een gok wagen. Ik zou mijn geld nu zetten op 'El Perdón' van Nicky Jam & Enrique Iglesias. Een heerlijk Spaans zomers liedje, dat na één keer horen niet meer uit je hoofd gaat. En wat ook bijzonder is, het is de eerste, volledig Spaanstalige nummer 1-hit van Enrique Iglesias. Natuurlijk heeft Enrique genoeg half-Spaanse liedjes uitgebracht zoals 'Bailamos' en 'Bailando'. Sterker nog, daar heeft 'ie ook een volledig Spaanse versie van ingezongen, alleen zijn die versies nooit échte hits geworden (bij ons in Nederland). El Perdón daarentegen wel! Viva España, factor 20, zonnebril, een goed glas sangria erbij en genieten maar.

Watch on YouTube

Adam Lambert – Ghost town
Dit vind ik heel toffe nieuwe muziek van een artiest wiens carrière in 2009 begon als kandidaat bij American Idol, de Amerikaanse versie van Idols. Daar werd 'ie tweede en scoorde daarna een dikke hit met het nummer 'Whatta You Want From Me'. Ik heb het over Adam Lambert, de man die meer make-up draagt dan de meeste meiden! Sterker nog, als hij 's avonds zijn plamuur eraf haalt zie je waarschijnlijk een verschil zodra hij op de weegschaal gaat staan. We hadden al een tijdje niks meer van Adam gehoord. De laatste jaren heeft hij vooral veel samengewerkt met Queen, omdat hij echt een perfecte Freddy Mercury-imitatie in huis heeft. Maar gelukkig, voor het eerst in drie jaar is hij zelf weer met een nieuw album gekomen waarvan de eerste single 'Ghost town' op dit moment een dikke hit is voor Adam Lambert! En het is typisch zo'n nummer dat steeds beter wordt naarmate je 'm vaker hoort. 

Watch on YouTube

Pitbull ft. Chris Brown – Fun
Eerlijk is eerlijk, ik ben niet de grootste fan van het figuur Pitbull, maar zijn laatste nummers 'Fireball' en 'Fun' draai ik graag op Q-music! De eerste keer dat ik in aanraking kwam met deze nieuwste track van Pitbull had ik YouTube aanstaan (en tegenwoordig speelt YouTube automatisch door naar het volgende filmpje). Het geluid van mijn laptop stond uit tot ik ineens zag een banaan, een stuk meloen en héél veel billen voorbij zag flitsen. Dat klinkt heel plat, en dat is het eigenlijk ook, maar het is wel op een heel toffe en minimalistische manier gedaan. Het was de videoclip van de nieuwste hit van Pitbull en Chris Brown – 'Fun'. Toen ik het geluid erbij aanzette bleek er bovendien een hartstikke lekker en aanstekelijk nummer onder te zitten. Er zijn twee officiële clips van 'Fun'. Degene die je hier ziet is in ieder geval degene waar ik nogal door geboeid was ;).

Watch on YouTube

Lil Kleine ft. Ronnie Flex – Drank & Drugs
Deze klapper kun je echt niet gemist hebben de afgelopen maand. Het is 't meest gedownloade nummer van Nederland de laatste twee weken en daarom staan ze bovenaan in de iTunes Top 30. Jorik Scholten a.k.a. Lil Kleine en Ronell Langston Plasschaert a.k.a. Ronnie Flex, twee jonge Nederlandse hip-hop dudes die al een tijdje bezig zijn, maar met dit leuke/gekke/opvallende/noem-het-wat-je-wilt-nummer hun échte doorbraak hebben gecreëerd! 'Drank & Drugs', een lekkere titel en er zit ook een, laat ik het netjes zeggen, opvallende clip bij het nummer. Die clip is binnen een maand al meer dan 7 miljoen (!!!) keer bekeken. De reacties, met name van bezorgde ouders, lopen nogal uiteen… Ik vind het in ieder geval een heel slim bedachte klapper van een hit die ontzettend blijft hangen.

Wat is jouw favoriete nummer van juni?

Must reads 👀