Beauty

Deze video laat zien hoe belangrijk zonnebrandcrème is

Smeren met factor 50? Naaaah, dan word ik echt niet bruin in de zon! Wrong. Er zijn genoeg meiden die zich liever niet insmeren dan dat ze een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50 gebruiken. En dat terwijl de zon meer kwaad doet dan je denkt. De volgende video laat maar al te goed zien hoe belangrijk het is om je in te smeren. Best schokkend, dit had je vast niet verwacht…

Hoe ziet de zon jou? Heel anders dan je denkt! Een man besloot om mensen op straat voor een ultraviolet camera te zetten om hen te laten zien wat de zon met je doet. Eenmaal op beeld zie je vooral heel veel sproeten en mensen schrikken oprecht van hun aanzicht. Er is niets mis met sproeten, maar wat het beeld eigenlijk laat zien is de schade die de zon aanricht. Want zodra mensen smeren met zonnebrandcrème verandert hun gezicht compleet voor de camera. Kijk maar mee.

Watch on YouTube

Ineens zie je hoe de zon reageert als de stralen geblokkeerd worden door een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor. Deze video laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon. Bijna iedereen wordt geboren met een goede en 'gezonde' huid, maar het is zonde om dit te verpesten door er niet goed voor te zorgen. Daarom deelt Girlscene verschillende tips om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon. Daarna ben je echt klaar om de zon in te gaan!

1. Zonnebril
Zoals je ziet in de video blokkeren glazen de stralen van de zon. Investeer daarom in een goede zonnebril mét glazen die UV-straling tegenhoudt. Niets is zo vervelend als je ogen samenknijpen omdat de zonnestralen zo sterk zijn.

2. Vind de juiste zonnebrandcrème
Ieder stukje huid wat wordt blootgesteld aan de zon moet eigenlijk ingesmeerd worden. Maar voordat je begint met smeren is het belangrijk om te weten welk type zonnebrandcrème bij je past. Lees daarom dit artikel zodat je goed voorbereid bent. 

3. Smeer met een goede beschermingsfactor
Misschien smeer jij jezelf altijd in met SPF 15 terwijl jouw huidtype SPF 30 nodig heeft. Alleen is de vraag hoe je erachter komt welke factor dan het beste bij jou past en welk huidtype je überhaupt hebt. Girlscene schreef daar hier meer over.

4. Gebruik een aparte zonnebrandcrème voor je gezicht
Wees lief voor je huid en gebruik voor je gezicht een aparte zonnebrandcrème. Vooral als je huid gevoelig en/of onzuiver is, is het beter om een SPF speciaal voor het gezicht te kopen. Dit maakt je huid namelijk niet zo vet als een zonnebrandcrème voor het licham en verstopt de poriën niet. Bovendien laat het niet zo'n dikke witte waas achter. 

5. Blijf smeren
Zeker als je de hele dag in de zon bent is het belangrijk dat je blijft smeren met zonnebrandcrème. Ga je het water in? Breng daarna dan weer een nieuwe laag aan. Verder is het goed om dit om de één à twee uur te doen zodat de kans op verbranding en zonneschade het kleinst is.

Wat vind je van de video? Wat zijn jouw tips om je huid zo goed mogelijk te beschermen?

Must reads 👀