Lifestyle

Selflove time: masturberen doe je zo

Masturberen, waarom zou je het doen? Het is gewoon heel ontspannend. Sommige meiden doen het om heerlijk in slaap te vallen. Helaas is het nogal taboe om hierover te praten… En dat terwijl (bijna) iedereen het doet! Wij vinden dat je hier gewoon over kunt praten en hebben vandaag tips en tricks voor je.

Hoe masturbeer je nu eigenlijk? Hoe doen andere meiden dat? We hebben inspiratie gehaald van het Girlscene forum om jou tips & tricks te geven en deze delen we in dit artikel met jou.

Masturberen met je vingers
Gebruikelijk is om te masturberen met je vingers. Iedereen heeft verschillende technieken. De een vindt het fijn om haar clitoris te stimuleren, de ander vindt het fijn om de G-spot (in de vagina) te stimuleren. Hoe masturbeer je? Ga ontspannen op of in bed liggen. Spreid je benen en glijd met je (schone) vinger (wijs- of middelvinger) tussen je schaamlippen. Hier zit je clitoris. Dat is een gevoelig bobbeltje dat aan de bovenzijde tussen de grote schaamlippen zit. Je clitoris is ‘verstopt’ tussen de huid en als je moeite hebt om het te vinden kun je je buitenste schaamlippen iets spreiden. Het geeft een lekker gevoel als je hierover met je vinger wrijft. Als je merkt dat je vochtig wordt kun je met je wijsvinger (langzaam) je vagina in. Ga langzaam heen en weer en doe je vinger zo diep als je zelf wilt. Je kunt je vinger krom houden en ‘kom hier’ bewegingen maken, alsof je iemand lokt.

Waar zit de G-spot?
Aan het begin van je vagina zit je G-spot. Dit is het meest gevoelige plekje in de vagina. Het voelt een beetje sponsachtig. Wees niet bang als je niet meteen het juiste plekje vindt.  Als je een plekje gevonden hebt dat fijn voelt merk je dat je doorgaat en soms van snelheid verandert. Je clitoris en je G-spot kunnen een beetje opzwellen en dit is alleen maar een goed teken! Op een gegeven moment is het gevoel zo sterk en voel je een ontlading als je klaarkomt. De spieren in je vagina trekken samen en dit geeft een extreem fijn gevoel. Een orgasme duurt ongeveer 10 tot 15 seconden. Na het orgasme voel je je ontspannen en heel erg gelukkig. Ontdek zelf wat werkt voor jou.

Masturberen met een vibrator
Een sex toy kan je helpen om nog fijner klaar te komen. Er bestaan duizenden soorten en maten vibrators op de markt. Het verschil tussen een vibrator en een dildo is dat een vibrator vibreert (trilt) en een dildo is een voorwerp in de vorm van een penis. De trillingen in een vibrator voelen heel fijn aan. Je kunt ervoor kiezen om de vibrator in je vagina te doen, zodat je jouw G-spot kunt stimuleren óf je kunt de vibrator tegen jouw clitoris aanhouden en tot het hoogtepunt komen. Super belangrijk is dat de vibrator of dildo na gebruik schoongemaakt moet worden.

Masturberen met een douchekop
In de douche voelen veel meiden zich fijn. Je bent naakt en zit aan je eigen lichaam om jezelf schoon te maken. Je kunt opgewonden raken van je eigen aanraking, daar is helemaal niets geks aan. De waterstraal van de douchekop voelt heel fijn aan op je vagina. Je kunt de douchekop eraf halen en de waterstraal tegen je clitoris aan laten komen. Heb je verschillende standen op de douchekop? Zet het harder voor extra stimulatie.

Masturberen voor het slapen gaan
Sommige meiden masturberen voordat ze gaan slapen, omdat ze na hun orgasme zo ontspannen zijn dat ze sneller in slaap vallen. Ben jij juist na een orgasme super energiek? Dan is masturberen voordat je gaat slapen misschien niet zo’n goed tijdstip voor jou. Klaarkomen tijdens een intense vrijpartij met jouw vriend(in) kan daarentegen wel heel moe maken, omdat je eigenlijk een work-out hebt gehad! Tijdens het masturberen lig, sta of zit je alleen maar en ben je minder in beweging dan tijdens de daad met je vriend(in).

Wil je meepraten met meiden op het Girlscene forum? Klik dan hier en deel je tips met anderen. Girlscene schreef al eerder over masturberen en dit artikel lees je hier.