Food

Frozen yoghurt: hoe gezond is yoghurtijs eigenlijk?

Heb jij ooit al eens een frozen yoghurt geproefd? Zo’n yoghurtijsje is een super grote trend en in Nederland en België openen ijszaakjes om de haverklap. Yoghurtijs is lekker, maar is het ook zo gezond als dat de naam doet denken? Want: yoghurt is gezond. Maar helaas zitten er ook minder gezonde ingrediënten in yoghurtijs. Girlscene zet wat feiten over dit ijsje op een rij.

Vroeger was je helemaal trendy met Starbucks koffie, nu ben je helemaal hip met een yoghurtijsje. Versierd met chocolade, rood fruit en nootjes. Yoghurtijs is gebaseerd op yoghurt in plaats van melk. Als je denkt aan yoghurt, dan denk je aan iets wat gezond is. Denk je aan roomijs, dan denk je direct aan al die suikers en vetten die erin zitten. Maar in yoghurtijs kunnen ook veel suiker en vetten zitten… 

Iedereen wil tegenwoordig wat bewuster en gezonder eten en zo’n frozen yoghurt ijsje klinkt super gezond! Het klinkt beter dan een Magnum, toch? Toch zit er in yoghurtijs heel wat ingrediënten die minder goed zijn, maar als je de keuze moet maken dan kun je beter voor yoghurtijs gaan.
 

 

In yoghurtijsjes die in de fabriek geproduceerd worden zit meestal veel suiker, calorieën, vet en e-nummers. Iedereen weet dit natuurlijk, maar je denkt er vaak niet bij na. Niet alles aan yoghurtijs is ‘slecht’ voor je, want er zitten ook eieren en melk in en die producten zijn goed voor je. Het blijkt dat er in een yoghurtijs gemiddeld 22 gram suiker per 100 gram zit. Dat zijn vier grote suikerklontjes. Als een product vetarm is, kan er juist meer suiker in zitten om de smaak te compenseren. 

Hoe kun je zelf yoghurtijs maken? Je ziet het in de filmpjes hieronder! De recepten zijn super simpel en meestal heb je aan een paar ingrediënten genoeg voor een portie yoghurtijs… Ben jij gek op ijs? Praat mee op het forum. Girlscene maakte een makkelijk receptje voor yoghurtijs. Niet zo gezond als in de onderstaande filmpjes, maar wel net zo lekker! 

Watch on YouTube

 

Watch on YouTube

Wat vind jij van frozen yoghurt?

Bron, bron

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀