News

Deze nieuwe Facebook functie ga je sowieso gebruiken

Goed nieuws voor de Facebooklovers onder ons: je kunt vanaf nu je eigen foto's bewerken mocht je daar behoefte aan hebben! Een paar jaar geleden probeerde Facebook om Snapchat over te nemen en nu het niet gelukt is hebben ze maar hun eigen fotobewerkingstool geïntroduceerd. Klik snel verder hoe dit Snapchat ehhhh… Facebook bewerken werkt. 

Mocht je de behoefte hebben om je Snapchat skills op Facebook te laten zien, dan kan dat vanaf NU. Jep, je leest het goed. Filters à la Instagram en Snapchat? Check. Tekst toevoegen? Dubbel check. Stickers op je afbeelding plakken? Het kan allemaal. Met andere woorden: wil je je foto langer dan 10 seconden laten zien, maar het plaatje toch voorzien van allerlei creatieve uitspatting dan zit je vanaf nu goed bij Facebook.

Uiteraard test Girlscene het graag even uit en Renée is de uitverkoren persoon om de nieuwe feature eens onder de loep te nemen. De eerste indruk? Het werkt eigenlijk best goed én simpel, wat bij Snapchat de eerste keer niet het geval is. Maar dat is een persoonlijke ervaring. 😉 Natuurlijk kun je Facebook en Snapchat niet helemaal met elkaar vergelijken, maar goed. Stap 1 is om te klikken op 'Foto' naast je statusupdate. Vervolgens kies je een foto uit en kun je beginnen met bewerken. Ik nam een plaatje van Primark accessoires.


Zo. Als je nu veegt naar rechts op de foto (net als bij Snapchat) zie je ineens verschillende filters. Of klik meteen op het toverstafje linksonder op de foto om alle mogelijkheden te zien.


Gaan we voor deze zomerfilter? Of toch automatisch, vintage, lente, herfst, winter of sneeuw? De opties zijn niet eindeloos, maar het is een begin.


Sneeuw is ideaal voor de zwart-wit gekken onder ons. Perfect voor selfies. 😉


Is je afbeelding niet compleet zonder tekst? Dan voeg je dat lekker toe. Ik kies voor Girlscene natuurlijk.


Opslaan, sticker toevoegen, et voilà. Je gepersonaliseerde foto is klaar. 

Of de foto er beter op is geworden is de vraag, maar voor degenen die graag hun foto's bewerken is dit toch een leuke manier om je foto's op te pimpen, of niet? 😉 Voor zover bekend is dit op dit moment alleen beschikbaar voor iOS gebruikers. 

Wat vind jij van deze fotobewerkingsmogelijheid op Facebook? Ga jij er gebruik van maken?