Lifestyle

Dit is de app die ieder vriendinnengroepje nodig heeft

Als jij en je vriendinnengroepje niet bij elkaar zijn, dan spreken jullie elkaar wel via jullie smartphone. Geef het maar gewoon toe; je kunt niet zonder je vriendinnen. Want hoe blij word je als je een selfie van jouw bestie ontvangt? Er is een app die elk vriendinnengroepje nodig heeft. Deze app bevat onder andere een selfiewedstrijd (wat erg hilarische foto’s oplevert), een wie betaalt wat functie én jullie kunnen elkaar ranken met vragen als “who will become most famous?” om elkaar beter te leren kennen. Heeft jouw vriendinnengroepje ‘Happening’ al ontdekt? En nee, we worden niet betaald om dit te schrijven ;-)! 

Door onze smartphone weten we nu 24/7 wat onze vriendinnen aan het doen zijn. Een groepsapp is zo geopend, maar het kan ook behoorlijk op je zenuwen werken. Kijk je even niet op je telefoon, heb je wéér 153 berichten die je moet teruglezen. En omdat je er snel doorheen scrollt, lees je over belangrijke berichten heen zoals wat je moet betalen aan je vriendin voor het eten in het park of wanneer iemand een verjaardag geeft. Best vervelend, vonden ook Jelmer Feenstra, Emiel Mols en Frank van Viegen. Zij verzonnen de Happening app. Inmiddels is de app razend populair -zo’n 150.000 mensen gebruiken Happening elke dag!- en wij snappen wel waarom.

Mocht je het nog niet kennen, het werkt als volgt. Je installeert de app, nodigt je vriendinnen (of huisgenootjes, familie of collega’s) uit. In de groep kun je verschillende dingen doen. Er is een groepschat, een datumprikker, een eetschema voor huisgenoten en er is een wie betaalt wat functie waarmee je berekent wie er nog geld van wie krijgt en hoeveel. Maar de allerleukste functies op Happening zijn toch de minder handige: de selfiewedstrijd en de Ranking The Stars (friends, eigenlijk) game. 

Selfiewedstrijd
Als je iemand een foto met de paspop ziet nemen in de H&M, dan is de kans groot dat het voor de selfiewedstrijd is. Jullie krijgen elke dag een nieuwe selfieopdracht -klim in een boom, houd een echte baby vast, in de McDonalds- en wie de selfie het snelst maakt, krijgt de meeste punten. Wedden dat je meerdere keren de slappe lach krijgt door alle selfies! En je zal zien dat je gekke dingen gaat doen om de wedstrijd te winnen, zonder schaamte maak jij een foto met slagroom op je neus. Ach, alles voor de wedstrijd! 


Bron


Bron

Ranking The Stars
Ken je het programma Ranking The Stars, waarbij bekende Nederlanders een top 3 samenstellen voor verschillende dingen? Dat kun je ook doen met je vrienden. Beantwoord vragen zoals ‘Wie is het grappigst als hij/zij dronken is?’, ‘Wie is het meest romantisch?’ en ‘Wie geloofde er het langst in de Kerstman?’ om elkaar beter te leren kennen. Soms confronterend, maar vooral hilarisch! 

Heeft jouw vriendinnengroepje Happening al ontdekt? 

Bron, bron, bron
Beeld: instagram