Lifestyle

10 tips voor betere orgasmes

Je vriend(in) is een ster in bed, maar soms lukt het je gewoon niet om tijdens een vrijpartij klaar te komen. No worries, het overkomt iedereen! Een orgasme is natuurlijk niet het allerbelangrijkste aan seks. Als jij moeite hebt om tot het hoogtepunt te komen kan het je onzeker maken. In dit artikel geeft Girlscene tips om fijnere orgasmes te hebben.

1. Ontspan
Het leven is al druk genoeg. Je hoofd zit barstensvol ideeën en er moet nog onwijs veel gebeuren. Hellup! Om zin in seks te krijgen moet je ten eerste een fijne relatie hebben met je vriend (geen ruzie, veel aantrekkingskracht en je moet je op je gemak voelen bij hem). Ten tweede moet je al je gedachtes die in je hoofd ronddwalen proberen uit te schakelen. Adem in, adem uit, zet de knop om en geniet van een lekkere vrijpartij met vriend(in)lief. 

2. Bekkenbodemoefeningen
Je bekkenbodemspieren zitten in je bekken. Deze spieren zijn belangrijk voor je seksleven. Bekkenbodemspieren zijn spieren, dus zijn ze te trainen! Span je spieren aan en ontspan ze weer. In dit artikel lees je meer over bekkenbodemspieren en hoe je ze kunt trainen. 

3. Masturbeer regelmatig
Weet wat jij lekker vindt. Dit kun je ontdekken door met jezelf te experimenteren. Dit is helemaal niet raar! Als jij beter klaar wilt komen tijdens de seks, zul je moeten weten wat jij fijn vindt! Je kunt masturberen met je (schone) vingers, met een vibrator en bijvoorbeeld in de douche of in bad. Kijk waar jouw lichaam op reageert. Hoe vaker je masturbeert, hoe meer jouw lichaam gewend raakt aan het krijgen van een orgasme. Je kunt alle tijd nemen die je nodig hebt. Benieuwd naar tips & tricks over masturberen? Ga naar het forum en lees over ervaringen van andere meiden. 

4. Stimuleer jezelf tijdens seks
Veel vrouwen komen klaar door clitoriale stimulatie. Tijdens de seks kan het voorkomen dat zijn geslachtsdeel jouw clitoris niet raakt. Een simpele truck hiervoor: raak jezelf aan met je vingers. Of vraag aan je vriendje of hij jou extra wil stimuleren met zijn vingers tijdens de seks. Je kunt tijdens de seks ook een vibrator gebruiken om jouw clitoris te stimuleren.

5. Hormonen
Ben je aan de pil? In dit artikel schreven we over de effecten die de pil kan hebben op je libido. De pil legt namelijk de hormoonproductie in de eierstokken stil. Ongeveer 30 procent van het hormoon dat verantwoordelijk is voor je libido wordt niet meer aangemaakt wanneer je de pil slikt. De andere 70 procent wordt aangemaakt in de bijnieren. Ben je gespannen, gestrest en voel je je een beetje depressief? Grote kans dat je je daarom minder opgewonden voelt. De bijnieren maken allerlei hormonen aan, zoals het stresshormoon adrenaline, cortisol en het geslachtshormoon oestrogenen.

6. Fantaseer
Nee, het is niet verkeerd om tijdens de daad te fantaseren. Je kunt over je vriendje fantaseren, bijvoorbeeld waar je het met hem een keer zou willen doen. Iets wat jou opgewonden maakt. Je kunt ook fantaseren over seks in het algemeen. Fantaseren is gezond voor je. Niemand kan in jouw hoofd kijken. Fantaseer over iets dat jou opgewonden doet raken. Er is niets maar dan ook niets geks aan!

7. Standjes
Het standje waar jij op hem zit en hij ligt is voor de meeste vrouwen het perfecte standje om klaar te komen. De clitoris wordt meestal gestimuleerd tijdens dit standje. Wil je meer weten over de clitoris? Klik dan hier en lees dit artikel over de clitoris.

8. Voorspel
Mannen zijn over het algemeen veel sneller ready to go dan vrouwen. Neem daarom voldoende tijd met voorspel voordat hij jou penetreert. Jullie kunnen eerst zoenen, strelen, knuffelen. Eigenlijk de spanning een beetje opvoeren. Als jij al enorm opgewonden bent nadat het voorspel over is en hij jou penetreert heb je meer kans op een orgasme. Hoe meer opgewonden jij bent, hoe meer de kans op een orgasme. 

9. Neem je tijd
Het maakt niet uit hoe lang jullie vrijpartij duurde. Fake nooit een orgasme! Hij denkt jou te verwennen en jij voert een toneelstukje op… Ook al duurt het heel lang voordat jij klaarkomt tijdens het likken, het zou niet uit moeten maken! Als jij alleen maar denkt: shit, ik moet zometeen echt klaarkomen, hij is al zo lang bezig, hij zal zich vast dingen gaan afvragen, dan werkt het averechts! Neem je tijd. Stuur hem in wat hij moet doen en fake je orgasme niet. 

10. Kijk uit met alcohol
Een orgasme krijgen met een paar glaasjes alcohol (meer dan twee) achter de kiezen gaat meestal niet zo soepel. De alcohol verdooft je lichaam, dus ook jouw intieme plekjes. Je voelt minder en dat kan de oorzaak zijn waardoor jouw orgasme op zich laat wachten… 

Wat vind jij? Moet een vrijpartij altijd afgesloten worden met een orgasme? Of kan je ook heerlijke seks hebben zonder hoogtepunt? 

Bron, bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock