Lifestyle

Zo fris je jezelf op na een huilbui

Hoe graag je soms zou willen dat die tranen in je traanbuizen blijven, het is beter om ze te laten gaan! Huilen is goed voor je. Het lucht ontzettend op. Ook al vind je het lastig om je emoties te laten zien en wil je liever niet en public huilen: soms gebeurt het gewoon! Hoe kun je je weer opfrissen na een huilbui? In dit artikel geven we een aantal tips.

Je hoeft social media maar te openen op je smartphone en de meest grappige en zielige filmpjes komen voorbij. Het is heel normaal dat jij een dikke traan laat bij het zien van filmpjes van honden die extreem blij zijn om hun baasje na jaren weer te zien, een schattig huwelijksaanzoek en schildpadjongen die naar de zee kruipen… Deze huilbui is meestal na een paar seconden weer over en je kunt je heel makkelijk weer opfrissen. Lees hieronder de volgende tips om er weer fris en fruitig uit te zien na een huilbui. 

♥ Pak een spiegeltje erbij. Is jouw make-up iets uitgelopen? Veeg de uitgelopen make-up onder je ogen weg met een reinigingsdoekje, wattenstaafje of een watje.

♥ Houd vervolgens iets kouds tegen de huid onder je ogen. Bijvoorbeeld een koud washandje, een koud watje of een schijfje komkommer. Zo stopt de zwelling van je oogleden en voel je je direct wat frisser!

♥ Pak je favoriete concealer erbij en maak de huid onder je ogen weer effen. Zeker als je oogleden een beetje rood zijn, kun je het verdoezelen met wat concealer. Het kan een beetje prikken omdat je huid schraal is, dus gebruik niet al te veel. Je kunt de concealer mengen met wat oogcrème om de concealer wat luchtiger te maken. 

♥ Werk je oogmake-up bij, doe een mooi kleurtje op je lippen en zet een lach. Een felle kleur op je lippen valt op en mensen kijken eerder naar je lippen dan naar je huilerige ogen. 

Huilen voordat je gaat slapen 
Je bent boos, verdrietig en laat je tranen gaan. De volgende ochtend kijk je in de spiegel en zie je enorm opgezette ogen. Dat komt door het huilen. Tijdens het huilen moeten de traanklieren heel hard werken. De traanklieren zwellen op en omdat de huid onder je ogen erg dun is, krijg je dus puffy eyes! 

Hoe kom je van die opgezette oogleden af? Maak nadat je gehuild hebt je ogenleden schoon met koud water. Leg twee theezakjes kamillethee (warm en uitgeknepen) op je ogen. Druk een ijsblokje, een koude lepel of een koud washandje tegen je oogleden aan. De kou zorgt ervoor dat het overtollige vocht wordt afgevoerd. Een paar plakjes komkommer op je oogleden helpt ook tegen de zwelling. 

De voordelen van huilen
♥ Uit onderzoek van Dr. William H. Frey uit het St Paul-Ramsey Medical Centre blijkt dat tranen (die ontstaan door stress of woede) vol zitten met het stresshormoon cortisol. Met andere woorden: je voelt je een stuk beter na een goede huilbui, omdat je lichaam af kan van het stresshormoon cortisol. Hierdoor voel je je gelukkiger! 

 ♥ Uit een onderzoek van de University of Florida blijkt dat huilen in de meeste gevallen effectiever is dan antidepressiva… Een goede huilbeurt verbetert je gemoedstoestand met 88,8%! Bijna iedereen voelde zich na een huilbui opgeluchter en gelukkiger.

Door te huilen stel je je kwetsbaar op, je toont je emoties en het kan jou en de persoon die je troost meer naar elkaar brengen. Als een vriendin haar tranen aan jou kan laten zien, is dit zeker positief voor jullie relatie. Ze vertrouwt je en ze durft zichzelf te zijn bij jou. Vind jij het moeilijk om te huilen? Probeer het los te laten en de tranen te laten gaan. Je zult merken dat het oplucht en je je meteen een stuk beter voelt. 

 
Tissues  /  Rimmel Concealer

Huil jij weleens op school of op je werk? Met de tips die we in dit artikel geven, weet jij voortaan wat je in zo’n situatie moet doen. Voel jij je gestrest? Heb je deze week een belangrijke presentatie? Of moet je binnenkort afrijden? Praat mee op het Girlscene forum.  

Wanneer heb jij voor het laatst gehuild? 

Bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock