News

Wow: Vrouw kon tijdelijk niet meer lopen door skinny jeans

Met een simpel T-shirt en skinny jeans zit je altijd goed, toch? Qua look misschien wel, maar voor je gezondheid is het een ander verhaal. We durven te wedden dat vrijwel elke vrouw een skinny jeans in haar kast heeft liggen, maar het dragen van deze broek blijkt veel gevaarlijker dan gedacht… Een vrouw uit Australië belandde in het ziekenhuis door het dragen van skinny jeans. Haar spijkerbroek zorgde ervoor dat ze tijdelijk niet meer kon lopen… 

Sinds Kate Moss jaren geleden met skinny jeans werd gespot, is het kledingstuk in de mode. Maar de doktoren waarschuwen nu voor skinny jeans! Ze waarschuwen alle vrouwen die weleens strakke spijkerbroeken dragen na het bizarre en alarmerende verhaal van een 35-jarige vrouw uit Sydney. 

De vrouw -wiens naam niet bekend is- droeg skinny jeans tijdens de verhuizing van een vriendin en had urenlang gehurkt kasten leeggehaald. Toen ze eindelijk klaar was zei ze tegen haar vriendin dat haar benen verdoofd voelden. Ook zei ze dat haar strakke spijkerbroek in de loop van de dag steeds minder comfortabel ging zitten. Toen ze terug naar huis liep, viel ze ineens op de grond en kon ze niet meer opstaan. De vrouw moest uren op de grond blijven liggen totdat ze hulp kon vragen.

In het ziekenhuis moesten de artsen de skinny jeans van haar benen afknippen, omdat haar benen zo erg waren opgezwollen. De vrouw kon haar enkels en tenen niet bewegen, en had geen gevoel meer in haar onderbenen. Wat bleek? Ze was tijdelijk verlamd en kon niet meer lopen. De artsen oordeelden dat er sprake was van een compartimentsyndroom, waarbij de doorbloeding van de benen ernstig verstoord was. Volgens artsen kan te lang hurken in skinny jeans de bloedtoevoer in benen en voeten afsluiten, met schade aan zenuwen en spieren tot gevolg. In het ziekenhuis kreeg de vrouw een infuus, waarvan zij weer opknapte. Na vier dagen kon ze het ziekenhuis verlaten.

"Wat we hiervan kunnen leren is dat je geen skinny jeans moet dragen als je van plan bent om te hurken of knielen", zegt dokter Thomas Kimber van het Royal Adelaide Hospital, het ziekenhuis waar de vrouw werd opgenomen. "Als je benen onaangenaam aanvoelen of gaan tintelen, dan moet je direct opstaan zodat het bloed weer kan circuleren." 

Wist jij dat dit een gevolg kan zijn van skinny jeans? 

Bron, bron, bron