Beauty

Dit zijn de schaamhaartrends van dit moment

schaamhaar-niet-scheren

De één heeft liever een volle bos, de ander heeft liever een gladde schaamstreek. De één vindt schaamhaar onaantrekkelijk, de ander vindt schaamhaar juist heel vrouwelijk. Wat vind jij en hoe draag jij jouw schaamhaar? In dit artikel lees je welke 5 schaamhaartrends populair zijn.

Waar de een kiest voor een ‘kale poes’, gaat de ander voor een verzorgd getrimd bosje. Doe waar jij je goed bij voelt! Pas op met obsessief scheren, want je kunt je huid hier flink mee verpesten. Denk maar aan al die ingegroeide haartjes. Soms groeien ze zo sterk in dat een dokter je moet helpen om van de pijnlijke ingegroeide haar af te komen. Scheer je schaamstreek altijd met de richting mee, dus van boven naar beneden. Als je van beneden naar boven scheert kun je eerder kans hebben op bultjes en ingegroeide haren.

Helemaal kaal

De ‘kale poes’ wordt ook wel een Hollywood of Sphinx genoemd. Veel (jonge) vrouwen vinden dit erg prettig. Vooral wanneer je in bikini loopt is het fijn om te weten dat er geen schaamhaar uit jouw bikinibroekje kan steken. Sommige vrouwen vinden een kale schaamstreek een beetje raar, alsof je een meisje van 10 jaar bent. Je schaamstreek kun je ontharen met een scheermes, maar ook een Brazilian wax is populair. Pas op met obsessief scheren, want je kunt je huid flink verpesten. Denk maar aan al die ingegroeide haartjes… Scrub je huid regelmatig en scheer altijd met de haren mee.

De landingsbaan

Bij een landingsbaan is al het schaamhaar weggeschoren, op een dikke of dunne streep in het midden na. Wil jij een nette landingsbaan? Laat je haren eerst een paar millimeter uitgroeien (als je kaal bent). Scheer eerst je liezen. Ga baan voor baan, linkerkant, rechterkant, steeds centraler op je venusheuvel. Hoe dik of dun je de streep wil hebben ligt helemaal aan jou. Vaak wordt 1 tot 2 centimeter aangehouden.

De deurmat

Een kort bijgehouden bosje schaamhaar heet ook wel deurmat, kokosmat of grasmat genoemd. Je kunt het schaamhaar bijhouden met een schaar of een speciale trimmer. Je kunt er voor kiezen om de schaamlippen en tussen de billen wel weg te scheren, zodat ‘de deurmat’ alleen op je venusheuvel zit.

Lees ook:
Om déze 7 redenen moet jij je schaamhaar niet meer scheren

Figuurtjes

Er bestaan speciale sjablonen die je op je schaamhaar kunt neerzetten. Denk aan een sterretje, een hartje, een zonnetje – alles kan! Zo’n sjabloon breng je op je huid aan en zo scheer je makkelijk het omringende schaamhaar weg.

Volle bos

De een gruwelt ervan en de ander vindt het heerlijk: een volle bos haren. Voordelen van een volle bos zijn: het bespaart je tijd en het bespaart je pijn (denk aan die ingegroeide haartjes en rode bultjes). Als je er zelf geen moeite mee hebt, jouw vriend het mooi vindt of je hebt geen relatie, waarom zou je jezelf dan scheren (of harsen)? Je kunt ervoor kiezen om je schaamlippen en tussen je billen wel te scheren en het schaamhaar op de voorkant (de venusheuvel) wel te laten staan.

Ben je benieuwd hoe andere meiden hun schaamhaar bijhouden? Kijk bij het schaamhaar topic op het Girlscene forum.

Beeld: pinterest

Must reads 👀