Travel

33 dingen die je echt gedaan moet hebben in New York

Elk meisje gaat wel een keer in haar leven naar New York. Misschien niet nu, maar ooit. Je moet die geweldige skyline tenslotte een keer met eigen ogen bewonderen en zelf de energie van de stad ervaren. Girlscene's Emma woonde een tijdje in New York en deelde 34 dingen die je moet doen in the city that never sleeps. Maar ze heeft er nog veel meer – en na het succes van vorige artikelen weten we dat jullie deze tips maar al te graag willen hebben. Deze dingen moet je óók absoluut doen als je in New York bent. 

1. Dit is niet echt een activiteit, maar het is zeker iets wat ik zou doen aan het begin van je trip. Koop een Time Out, dit is een tijdschrift met allerlei tips voor dingen die je die week kunt doen in New York. Er staat onder andere in welke concerten er zijn, waar marktjes zijn, welke nieuwe restaurantjes er worden geopend, waar de goede feesten zijn, welke films er spelen en welke evenementen er zijn. 

2. Winkelen bij Sephora op 5th Avenue. Als beautyliefhebber zal je Sephora uiteraard bezoeken -is er een groter beautywalhalla?- en de winkel op 5th Avenue is voor iedereen een bezoekje waard.  

3. De Apple Store op 5th Avenue is wereldberoemd en het is dus zeker leuk om even binnen te lopen. Apple lovers kijken hun ogen uit! 

4. Wie houdt er niet van pizza? Bij Vinnie's Pizzeria in Williamsburg, Brooklyn kun je de meest originele pizza's vinden. Je kunt er pizza op pizza bestellen, maar er is ook een mac 'n cheese pizzapunt en een nacho pizzapunt. Heel gekke en originele pizza's, en ook nog eens héél erg lekker! 

5. Mocht je een avondje stappen niet compleet vinden zonder de voetjes van de vloer gedaan te hebben, dan kom je bedrogen uit in New York. Als New Yorkers een avondje uitgaan, dan houden ze het meestal bij borrelen. Dansen doen ze nauwelijks! Als je een club zoekt waar er wel wordt gedanst, ga dan naar Output. Dit is een club in Williamsburg, Brooklyn waar elektronische muziek wordt gedraaid – dat is ook uniek in New York, meestal draaien ze hip hop tijdens het uitgaan. 

6. Loop een grote Chinese supermarkt binnen in Chinatown om lekkere dim sum te kopen. 

7. South Street Seaport is een historisch stukje New York in the Financial District. Hier kun je heel leuk borrelen en shoppen. Het gebied is flink aangetast door orkaan Sandy waardoor er een aantal zaakjes gesloten moesten worden, maar ze zijn nu hard bezig om het weer nieuw leven in te blazen. Zo is er een eetmarktje en een silent disco. 

8. New York is een bagel stad. Een bagel ga je sowieso een keer eten, dus waarom niet voor een apartere variant gaan? Bestel een Cragel (croissant + bagel) bij de Bagel Store in Williamsburg, Brooklyn. Zo heb je een egg, bacon & cheese cragel, maar de allerlekkerste die ik heb gegeten was de cinnamon cragel met walnut raisin cream cheese. Héél lekker. Als je trouwens een 'gewone' bagel zoekt, dan raad ik je Bagelsmith aan, dit bakkertje zit ook in Williamsburg, Brooklyn. 

9. Wist je dat er een stukje Berlijnse muur staat in New York? Een deel van de echte muur is te vinden op 53rd Street, tussen 5th Avenue & Madison Avenue.

10. Maak een foto met het bekende Love Sign op 56th Street, ter hoogte van 6th Avenue.

11. Lees een boekje in het gras op Sheep Meadow in Central Park. Dit is een groot grasveld met een geweldig uitzicht op de wolkenkrabbers die om het park staan. 

12. Bezoek het Tenement Museum om meer te weten te komen over New York. Een aanrader als je helemaal verliefd bent op de stad!

13. Shoppen op Herald Square, hier zit onder andere de grootste Victoria's Secret winkel.

14. Ga naar Sleep No More, een soort theatervoorstelling. Ben er zelf niet geweest, maar ik heb me laten vertellen dat het een unieke ervaring is. Hoe minder je over Sleep No More weet, hoe beter. Laat je verrassen!

15. Kun je ooit genoeg winkelen? Dacht het niet. De Fulton Mall in Brooklyn is ook een goede spot om je bankrekening te plunderen. 

16. Doe de Gossip Girl tour. Ik heb 'm voor je samengesteld, je kunt de tour hier terugvinden. 

17. Woon een basketbalwedstrijd bij in Madison Square Garden. De tickets zijn niet goedkoop, maar je bent dan wel een New Yorkse ervaring rijker. 

18. Ga naar een concert in The Bowery Ballroom.

19. Houd je van bier? Breng een bezoekje aan de Brooklyn Brewery. Bier proeven en leuke mensen ontmoeten, wat wil je nog meer! 

20. Ga naar een Gospel church! Het is een hele show met super goede zangers. In Harlem zijn er heel veel Gospel churches. Ik ben zelf naar de First Corinthian Baptist Church geweest, hier staan ze open voor nieuwe mensen. Ik heb me zo welkom gevoeld! Deze ervaring had ik niet willen missen, een grote aanrader. 

21. Als je zin hebt om te lachen, ga dan naar een comedy show van de Upright Citizens Brigade. Hier hebben veel hilarische sterren de kneepjes van het vak geleerd. Wie weet zie je wel iemand optreden die later beroemd wordt! 

22. New York stikt van de bioscopen. Maar de meest leuke en unieke bioscoop is de Nitehawk Cinema in Brooklyn. Wat het zo bijzonder maakt? Je kunt tijdens de film eten en drinken bestellen, jouw bestelling wordt dan zo onopvallend mogelijk geserveerd bij jouw tafeltje. Ook heb je er geen irritante reclames, maar hilarische fragmenten als voorstukje! 

23. Sunday brunch is een ding in New York. Op zondag gaan New Yorkers naar een hippe tent om er te brunchen en een cocktail te drinken. Dit moet je echt meemaken. Lavo is een aanrader (ook een favoriete spot van Vanessa Hudgens en andere celebs), na de brunch gaan de voeten van de vloer! Erg goedkoop is Lavo helaas niet. 

24. Ga naar de Bronx Zoo. Op zondag kun je zelf bepalen wat je betaalt als entree!

25. Koop sieraden als aandenken of cadeautjes bij The Market NYC op Bleecker Street. Het is een overdekt marktje waar particuliere juweliers een kraampje kunnen huren. Ik ben zeker twee uur geweest, want er was zoveel leuks! 

26. Mensen kijken op Union Square. Op dit pleintje gebeurt er van alles: er wordt muziek gemaakt, er wordt gedanst, er zijn heel veel voorbijgangers en er waren ook opvallend veel gekke mensen (voorbeeld: een man met een bloemetjespruik in een jurk die op een vuilnisbak stond). 

27. Neem een kijkje in de St. Patrick's Cathedraal. 

28. Maak een outfitfoto voor een van de honderdduizend prachtige muren.

29. Kunstliefhebber? Gallery hopping is mega populair, je kunt super mooie unieke kunst bewonderen in één van de vele schattige galerijen. 

30. Blijf eens zitten na de laatste halte van de groene 6-lijn (Brooklyn Bridge/City Hall). De metro rijdt bij het keren langs een verlaten en verborgen metrostation.

31. Ga naar de Fluistermuur. Dit is onderin Grand Central Station bij de Oyster Bar. Voor de ingang sta je in een soort halletje: ga daar diagonaal tegenover elkaar staan en fluister iets naar elkaar in de gewelven/muren. Door de akoestiek kun je elkaar, zelfs fluisterend, op grote afstand nog verstaan.

32. Als je de stad even zat bent en behoefte hebt aan natuur, ga dan naar Prospect Park in Brooklyn. 

33. De Brooklyn Botanic Garden is ook een aanrader. Je hebt er onder andere een prachtig rozenveld dat ook enorm populair is als locatie voor trouwfoto's. Het is vrijwel zeker dat je een bruid zal spotten!

Tip: Als je van plan bent om in de toekomst naar New York te gaan, kun je dit artikel een hartje geven. Zo bewaar je het artikel en kun je 'm makkelijk terug vinden. Hoe je dit doet? Log in op je Girlscene-profiel en scrol iets naar beneden tot je de 'love it'-button ziet. Klik op het hartje, et voila! 

Ben jij weleens in New York geweest?