Beauty

Dit is hoe je je lippen beschermt tegen de zon

Wedden dat jij vergeet om je lippen in te smeren met SPF als jij in de zomer gaat zonnen? 😉 Grote kans dat het inderdaad zo is. Stiekem is dat een slechte gewoonte, omdat je lippen juist snel(ler) verbranden. En geloof ons, dat is geen fijn gevoel. Daarom deelt Girlscene tips hoe je het beste lippenbalsem (met SPF) gebruikt in de zomer. Lees maar mee!

1. Allereerst is het belangrijk om iedere dag lipverzorging te gebruiken, zeker als je dagelijks in de zon bent. Gebruik een balsem om je lippen te verzorgen gedurende de dag en om ze in goede conditie te houden.

2. Voor lippenbalsem gelden ongeveer dezelfde regels als voor zonnebrandcrème. Eén van die regels is om het aan te brengen voordat je huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Gebruik niet zo maar een lippenbalsem, maar een balsem met SPF zodat de huid beschermd is.

3. Heb je pijnlijke lippen omdat het bijvoorbeeld verbrand is door de zon? Gebruik dan een speciale lippenbalsem en niet gewoon een simpele Labello. Een dikke balsem zoals Elizabeth Arden Eight Hour Cream doet dan namelijk veel meer voor je lippen.

4. Gebruik je graag nog iets van een lipstick of lipgloss? Vergeet dan niet om daaronder ook een laag lippenbalsem aan te brengen. In dit geval is het wel beter om dan Labello (of iets soortgelijks) te gebruiken, omdat je lippenstift of lipgloss anders niet lang blijft zitten. 

5. Ook als het niet zonnig is buiten is het belangrijk om een lippenbalsem met SPF te dragen, zeker in de zomer. De zonnestralen gaan namelijk dwars door het wolkendek heen. Misschien verbranden je lippen minder snel, maar de kans is alsnog aanwezig.

6. Koop het liefst een balsem op basis van bijenwas of petroleum jelly. Dit houdt het vocht vast in je lippen waardoor je minder last hebt van de invloeden van buitenaf. Vooral als je lippen meer aan de droge kant zijn is dit beter dan een 'dunne' lippenbalsem.

Op zoek naar een fijne lippenbalsem mét SPF? Shop dan de onderstaande varianten!


Eucerin SPF 6 €5,99 – Palmer's SPF 15 €2,49 – Labello SPF 25 €3,49


Dr. Swaab SPF 10 €3,79 – Blistex SPF 15 €4,49

Welke lippenbalsem gebruik jij?

Bron en bron