Food

Banaanpannenkoekjes taart met saus van pindakaas

Je maakt het beslag voor deze pannenkoekjes van niets anders dan ei, banaan (zo rijp mogelijk!) en een snufje zout. Prak de bananen lekker fijn met een vork. Je kunt ze de bananen en eieren ook mengen met een staafmixer, maar aangezien ik – Claartje – die ik mijn New Yorkse keuken niet heb zat er niets anders op dan een praksessie. Zoals je ziet werkt dat prima!

Met dit recept maak je twee porties, die voldoende zijn als ontbijt voor twee personen.

INGREDIËNTEN
Hoofdingrediënten
Banaan 2 stuks (zo rijp mogelijk)
Eieren 2 stuks
Zout snufje

Voor de saus
Vanille extract 1 druppel
(Soja)yoghurt 3 eetlepels
Pindakaas 1 eetlepel

Ter garnering
Gemengde noten eventueel 2 eetlepels
Pure chocolade eventueel 1 eetlepel, fijngehakt

Prak de bananen fijn met een vork en voeg de eieren toe. Meng tot je een beslag hebt zonder al te grote klontjes en voeg een snufje zout toe.

Verhit een theelepel olijf- of kokosolie in een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag). Schep met een grote lepel de helft van het beslag in de pan. Je kunt zelf kiezen of je daar één grote pannenkoek van maakt of een paar kleintjes; ik ga meestal voor drie kleintjes omdat die makkelijker heel blijven. Bak tot ze verkleuren, en keer om.

Herhaal de voorgaande stap voor de overige helft van het beslag.

Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje door goed te roeren.

Serveer de pannenkoekjes door ze op elkaar te stapelen, en giet alle saus erover. Garneer indien gewenst met fijngehakte nootjes en stukjes chocola – of ga voor vers fruit als gezondere optie.

Enjoy!

Ga jij dit proberen?

Must reads 👀