Films & Series

9 redenen waarom je seizoen 3 van Orange Is The New Black absoluut moet zien

Woohoooo, vandaag is het ein-de-lijk zover! Seizoen 3 van Orange Is The New Black staat online op Netflix. Wat hebben we hier lang naar uitgekeken. We hebben de romance tussen Piper & Alex, de scherpe opmerkingen van Red en de gekke streken van Crazy Eyes enorm gemist. Wij weten wat we vanavond gaan doen… alle afleveringen kijken! Heb jij nog een beetje overtuiging nodig waarom het oké is om vanavond op de bank te blijven zitten? Girlscene geeft je 9 heel goede redenen. 

1. Je wilt weten hoe het verder gaat
Je hebt seizoen 1 en 2 gezien (zo niet: foei! Snel kijken!) en zoals dat gaat bij series zit de laatste aflevering vol met cliffhangers. In de laatste aflevering van seizoen 2 zagen we bijvoorbeeld dat Piper ervoor zorgde dat Alex weer in de bak belandde en dat Vee overreden werd door Rosa. Nu zitten we met brandende vragen. Hoe reageert Alex? Is Vee echt dood? Hoe gaat het verder met Daya, Bennett en de baby? Deze vragen willen we beantwoord hebben en daarvoor moeten we het nieuwe seizoen kijken. 

2. Piper & Alex
Kijk, we gaan echt niet zeggen dat de relatie van Piper en Alex een sprookje is. Hun relatie is op z'n zachtst gezegd bijzonder, maar op de één of andere manier weet je dat de twee bij elkaar horen. De scènes tussen Piper en Alex zijn altijd leuk om te zien. In seizoen 2 misten we deze scènes een beetje, want Alex verscheen niet in alle afleveringen doordat Laura Prepon (de actrice die Alex speelt) ook andere projecten had. Goed nieuws: Alex verschijnt in álle afleveringen van seizoen 3 en dat kan maar één ding betekenen… heel veel Piper en Alex scènes! We can't waittttt.

3. Je weet nooit wat er gaat gebeuren
Juist als je denkt te weten wat er gaat gebeuren, slaat het verhaal een compleet andere richting in. En dat is juist zo leuk aan Orange Is The New Black. Elke aflevering word je weer verrast, dus je hoeft je nooit te vervelen. Het is zo'n serie waarbij je voor elke aflevering denkt 'Oké, nog eentje dan', maar je voor je het weet alweer twee uur verder bent. Oeps. 


Girlscene's Emma spotte deze levensgrote OITNB kaarsen (eigenlijk zijn het photoboots waarin je een selfie kunt maken) op Times Square in New York… Hoe cool! 

4. Het is het perfecte excuus voor ehhh… alles
Huiswerk? Een feestje waar je eigenlijk geen zin in hebt? Orange Is The New Black is jouw excuus. Hallo, je kan de deur echt niet uit want je hebt een heel seizoen te kijken! Dat is het grote voordeel van Netflix series; de seizoenen komen allemaal in één keer online, dus je kan er zoveel achter elkaar kijken als je wil. Dat is tegelijkertijd ook wel een beetje een nadeel, want de kans is groot dat je vanaf vandaag zal lijden aan slaaptekort… 

5. Je zal lachen en huilen
Vind jij Orange Is The New Black een dramaserie of een komedieserie? Veel mensen vinden het lastig om deze vraag te beantwoorden. Logisch, want het heeft zowel humor als drama: het beste van twee werelden! Het ene moment kom je niet meer bij als Crazy Eyes weer een dansje doet à la 'Chocolate and vanilla, swirl' en het andere moment moet je er een doos tissues bij pakken omdat we eigenlijk best wel medelijden hebben met Crazy Eyes… 

6. De verfrissende personages en verhaallijnen
Heel leuk hoor, die prachtige popjes op je beeldscherm. Maar iedereen weet dat het echte leven anders is. In het echte leven is niet iedereen model met size zero. In Orange Is The New Black zie je vrouwen in allerlei soorten en maten. Zo is er een transgender (Sophia) gespeeld door een transgender. En dat is een big deal, want dankzij Orange Is The New Black krijgen mensen die je niet zo snel in een serie zal zien een podium. Ook hebben de personages geen jaloersmakende garderobe van honderdduizenden euro's zoals in Gossip Girl. Dat is weleens verfrissend na al die series met 'perfecte' mensen en perfecte levens! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onderwerpen die de serie aansnijdt: drugsverslavingen, criminaliteit, homoseksualiteit en ga zo maar door. Onderwerpen die je -wederom- niet zo snel in een serie zal zien. 

7. Je hebt een Netflix-account
Tja, als je toch een Netflix-account hebt dan kun je net zo goed kijken, toch? 😉 Het zou zonder zijn als je het niet zou doen. Mocht je geen Netflix-account hebben, dan kun je het een maand gratis proberen! Nog meer redenen om heel veel Orange Is The New Black afleveringen achter elkaar te kijken, want die maand is zo om… Je bent trouwens niet verplicht om je abonnement te verlengen en te betalen. Je kunt Netflix elke maand opzeggen! 

8. Poussey, Red, Taystee, Morello, Nicky, Pennsatucky, Big Boo… 
Oh, wat hebben we het gemist om deze personages op ons beeldscherm te zien! De droge opmerkingen van Nicky, de snode plannen van Red, de lieve Poussey… vanaf vandaag kunnen we weer genieten van de geweldige personages die een jaar lang hebben moeten missen. Druk maar snel op play om de avonturen van deze fantastische vrouwen (en steengoede actrices, mogen we dat ook nog even zeggen? Uzo Aduba aka Crazy Eyes heeft niet voor niks een Emmy gewonnen!) te volgen. 

9. Je kunt meepraten met de rest
Je hoéft natuurlijk helemaal niks, maar het is altijd leuk om ergens over mee te kunnen praten. De komende tijd zul je ongetwijfeld veel over Orange Is The New Black horen, want het is dé serie die iedereen deze zomer kijkt. Natuurlijk wil jij ook even kwijt. En hoe sneller je de afleveringen kijkt, hoe minder kans je hebt dat iemand per ongeluk iets verklapt! 


Photo Credit: JoJo Whilden/Netflix

Girlscene's Emma interviewde Taylor Schilling (Piper Chapman) en kwam 11 dingen te weten over Orange Is The New Black en het nieuwe seizoen. Wie is bijvoorbeeld Taylor's favoriete actrice om scènes mee te spelen en wie is toch dat nieuwe personage in seizoen 3? Klik hier om het artikel te lezen. 

Wie is jouw favoriete personage uit Orange Is The New Black?