News

Je gelooft nooit welke emoji Nederlanders het vaakst naar elkaar appen

Een leven zonder emoji's? Dat kunnen wij ons absoluut niet voorstellen. Elke dag appen we emoji's naar anderen. Welke emoji's jij het vaakst gebruikt kan veel over je zeggen. Er is zelfs onderzoek naar emoji gebruik gedaan! Swiftkey onderzocht welke emoji's het vaakst gebruikt worden in verschillende landen. De populairste emoji van Nederlanders is best opvallend. We zijn toch niet zo nuchter als we denken…  

Communiceren zonder emoji's kan bijna niet meer. Dagelijks gebruiken we emoji's: een kusje naar je vriend(in), een lachpoppetje om uit te drukken dat je iets grappig vindt en de poep emoji omdat het kan ;-). Welke emoji's heb jij als laatst gebruikt? Dit kan veel meer over je zeggen dan je denkt, dat weet ook Swiftkey. Deze maker van digitale keyboards voor Android en iOS heeft onderzoek gedaan naar de meest populaire emoji in verschillende landen. 


Bron

Wat blijkt? Nederlanders zijn dol op het hartje! Het rode hartje gebruiken we het vaakst tijdens het WhatsAppen. We zijn een liefdevol land, want we gebruiken de zoenende lippen en het hartje met een pijl er doorheen ook vaak. Goh, we zijn toch niet zo nuchter als we denken… Daarnaast is het confetti-kanon populair. Ook opvallend: Nederlanders gebruiken het glas rode wijn het vaakst van alle landen ter wereld. En dat terwijl we een bierland zijn! Emoji's die we minder vaak gebruiken zijn het gebroken hartje (duh ;-)) en de lachende kat. 

Dankzij het emoji onderzoek weten we ook meer over de voorkeuren van andere landen. Zo appen Amerikanen vaak een aubergine naar elkaar en de poep emoji is populair onder de Canadezen. Scandinaviërs zijn fan van de Kerstman emoji, Finnen appen de nieuwe maan emoji regelmatig naar elkaar en Portugezen gebruiken opvallend vaak emoji's om drugsgebruik uit te beelden: de champignon, pilletje, sigaret en spuit-emoji's.

Welke emoji gebruik jij het vaakst?

Bron