Lifestyle

10 manieren om te vieren dat je geslaagd bent

Het is een mijlpaal in je leven. Nu klinken we vast als je moeder, maar we weten zeker dat je het moment dat je het verlossende telefoontje kreeg nooit meer vergeet… Hoera, je bent GESLAAGD! Nooit meer in de (middelbare) schoolbanken, nooit meer leren voor examens: you did it. Dit geweldige nieuws moet je natuurlijk vieren… hier een aantal dingen die je nu ein-de-lijk (weer) kunt doen nu je een geslaagde lady bent. 

1. Vier het met een big night out
Nu je het verlossende woord hebt gekregen kun je de bloemetjes buiten zetten! Je hebt tenslotte geen verplichtingen meer. Morgen hoef je niet meer vroeg op om naar school te gaan of in de boeken te duiken. Heerlijk gevoel, toch? Je bent nu vrij, maak er gebruik van! Nodig je vriendinnen uit en maak je klaar voor een big night out. Duik de kroeg in, dans de hele nacht in een club: vanavond gaan de remmen los. Natuurlijk is een bijbehorende feestelijke outfit een must. Trek die jurk en hoge hakken maar uit de kast! 

2. Vier het met je favoriete films en series
Hé, wie zegt dat je een wilde dag moet hebben? Die examens waren uitputtend, misschien heb je juist wel behoefte aan rust. Het is jouw feestje! De afgelopen tijd heb je waarschijnlijk geen tijd gehad om de nieuwe afleveringen van je favo serie te kijken of een leuke film op te zetten, maar nu heb je dat wel! Sla wat snacks in en sluit je op met je favoriete serie of film. En morgen uitslapen, yes! 

3. Vier het met een chique diner
Je bent geslaagd, je bent nu volwassen! Althans, zo voelt het wel. En als volwassene heb je natuurlijk recht op een chique diner ;-). Reserveer vanavond bij een restaurant waar je altijd al hebt willen eten. Een bijkomend voordeel is dat iemand anders (je ouders) waarschijnlijk de rekening betalen! Als je niet zoveel zin hebt om in een restaurant te zitten of op je portemonnee moet letten dan kun je ook altijd een picknick organiseren. Lekker eten is hoe dan ook een goede manier om te vieren dat je geslaagd bent.

4. Vier het met -heel veel- taart en cupcakes
Als er een excuus is om even uit de band te springen, dan is het wel dat je geslaagd bent. Haal je favoriete gebak in huis (als je in de omgeving van Amsterdam woont, ga dan even langs de Drie Graefjes en bestel de red velvet cake… té lekker!). Al die taart en cupcakes heb je tenslotte dubbel en dwars verdiend! Maarre, taart en cupcakes eten is nog leuker als je vrienden en familie erbij zijn. Deel jouw geluk met anderen!

5. Vier het met je klasgenoten
Of eigenlijk: oud klasgenoten. Nu je geslaagd bent zit jouw middelbare schooltijd erop en betekent het dus ook dat je niet meer in de klas zult zitten met je klasgenootjes. De meeste klasgenootjes hebben waarschijnlijk ook goed nieuws gekregen en dat betekent dat jullie sowieso een goed feestje kunnen bouwen. Spreek af in het park voor een picknick, duik samen de kroeg in, smeed alvast een plan voor het examenfeest: het maakt eigenlijk niet uit wat jullie doen, het wordt hoe dan ook geslaagd (haha).

6. Vier het met plannen maken voor de zomer
Het is officieel: je hoeft geen examens meer te doen. En dat betekent dat je de komende maanden he-le-maal niks hoeft te doen. Hoe kun je het goede nieuws beter vieren dan met plannen voor de zomer? Boek een vliegticket voor een heerlijke vakantie, schrijf je in voor een kamp of cursus, maak een bucketlist die je deze zomer afgewerkt wil hebben. De wereld ligt aan je voeten, neem het ervan nu je zo lang vrij bent! 

7. Vier het met een nieuwe outfit 
Vandaag is geen dag om te bezuinigen. Hallo, je bent geslaagd! Je hebt sowieso een nieuwe outfit verdiend. Over een paar dagen/weken is de examenuitreiking en daarvoor heb je een uiteraard een outfit nodig waarin je er fabuleus uitziet. Ga vandaag een dagje shoppen om de perfecte jurk en schoenen te vinden en neem je beste vriendin mee voor het nodige modeadvies. 

8. Vier het met een toast op jezelf
Wow, dit heb jij even geflikt! Dit moment pakt niemand je meer af. Hallo, je bent geslaagd en je bent awesome. Je mag echt mega trots op jezelf zijn en daar hoef je niet bescheiden over te doen. Nodig je favoriete mensen uit voor een lekker drankje en breng een toast uit op jezelf. 

9. Vier het met een tripje naar het strand
Een dagje strand is altijd een goed idee. Vooral als het mooi weer is natuurlijk. Waai lekker uit op het strand. Maak een wandeling over het strand en als je het weer mee hebt dan kun je lekker bijkleuren door te zonnen. De dag kan goed afgesloten worden met een hapje en een drankje. Wedden dat je helemaal opgeladen en blij thuiskomt? 

10. Vier het met een welnessdagje
Al die examenstress moet zijn tol hebben geëist. Het is niet niks om weken achter elkaar te blokken en weinig vrije tijd te hebben. Als er iemand behoefte heeft aan een welnessdagje dan ben jij het wel. Laat je lekker verwennen. Ga naar de sauna, neem een massage. Rust uit! 

Lieve meiden die geslaagd zijn: gefeliciteerd namens de Girlscene redactie! Jullie zijn awesome :-). 

Ben jij ook geslaagd? Hoe ga jij het goede nieuws vieren? 

Beeld: thinkstockphotos