Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn vriend pleegde zelfmoord nadat ik aangifte tegen hem deed

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje van wie haar vriend zelfmoord pleegde nadat ze aangifte tegen hem had gedaan.

Ik ontmoette Thomas tijdens een meidenavond in de kroeg. We praatten niet lang, omdat ik dat niet leuk vond voor mijn vriendinnen maar ik had gelijk vlinders in mijn buik. We wisselden telefoonnummers uit en al snel gingen we daten. Na een paar dates vroeg hij of ik zijn vriendin wilde zijn. De eerste maand was perfect. Hij had een studentenkamer en ik was elk weekend bij hem te vinden. Hij had alles wat ik wilde, maar er was één minpuntje: hij was drugsverslaafd. In het begin ging het om een jointje, maar ik kreeg snel door dat het toch om meer ging. Hij werd steeds afstandelijker, ongeïnteresseerder en soms zelfs een beetje agressief.

Mijn ouders wisten niets over hem, want zij zouden het nooit goedkeuren. Na drie maanden kregen we een kleine ruzie, omdat ik wilde dat hij stopte met de drugs. Hij vond dat ik me nergens mee moest bemoeien, waarna ik boos ben weggegaan. De volgende dag kreeg ik spijt en ben ik hem weer op gaan zoeken. Zijn huisgenoot deed de deur open en keek mij raar aan. Ik liep naar zijn kamer en trof hem naakt aan in bed met een ander meisje. Ik was geschokt en rende weg. Twee weken lang hoorde ik niets van hem, totdat hij me een smsje stuurde met dat het hem zo speet. We spraken af en al snel kregen we weer een relatie. De eerste maand was geweldig, maar al snel kwam de drugs weer in het spel. Na twee maanden kreeg ik een smsje van zijn beste vriend. Thomas was in de kroeg aan het zoenen met een ander meisje. Toen ik Thomas ermee confronteerde bekende hij meteen. Hij gaf mij de schuld, omdat ik hem te weinig aandacht gaf. Ik heb dagenlang gehuild en heb geen hap door mijn keel gekregen. Mijn ouders snapten er niets van, maar gelukkig waren mijn beste vriendinnen er wel voor me.

Na 3 maanden kreeg ik opeens weer een berichtje. Hij had weer spijt, maar ik ging nergens op in. Hij bleef me berichten sturen en toen ik hem vroeg of hij ermee wilde stoppen werden de berichten dreigend en agressief. Hij zou mijn vrienden iets aandoen als ik niet met hem afsprak, maar ik nam hem niet serieus. Een week later kreeg ik een telefoontje van een vriend. Hij was ’s nachts aangehouden door een jongen en werd bedreigd met een mes. Diezelfde dag kreeg ik een berichtje van Thomas ‘Ik had je gewaarschuwd’. Ik begreep er helemaal niets van. Zou Thomas iemand gestuurd hebben? Of zou hij zelfs zelf gegaan zijn? Ik ging naar hem toe en zag gelijk dat hij drugs had gebruikt. Hij duwde me tegen de muur en begon me wild te zoenen. Ik moest beloven dat ik niet bij hem weg zou gaan. Dit ging 5 maanden door. Ik moest naar hem toekomen als hij me belde en het ging nu niet alleen meer om zoenen. Hij heeft me meerdere keren verkracht. Als ik iets zou zeggen zou hij mijn vriendinnen vermoorden. Ik was nog nooit zo bang geweest als toen. Ik vertelde het tegen niemand en op een gegeven moment durfde ik de deur bijna niet meer uit.

Soms ging ik naar hem toe, maar ik was doodsbang om hem op straat tegen te komen. Wat zouden mensen wel niet denken. Drie maanden later ontmoette ik de ex van Thomas, het meisje waarmee ik hem betrapte. Na een tijdje durfde ik haar te vertellen wat er aan de hand was en blijkbaar was ik niet het enige slachtoffer van Thomas. Lisanne werd zelfs nu nog bedreigd door Thomas. We hebben uiteindelijk samen aangifte gedaan bij de politie. De periode erna was zo hectisch. We waren doodsbang dat Thomas erachter zou komen. Nog voordat de politie iets heeft kunnen doen had Thomas zelfmoord gepleegd. Hij had een overdosis genomen…

Dit is allemaal twee jaar geleden gebeurd en ik voel me nog steeds schuldig, maar toch ook opgelucht. Ik neem het mezelf kwalijk dat hij zelfmoord heeft gepleegd en dat ik mij zo heb laten gebruiken. Lisanne beschuldigde mij van zijn zelfmoord en daarna heb ik haar nooit meer gesproken. Inmiddels krijg ik therapie en leer ik dat het niet allemaal mijn schuld was. Hopelijk leren anderen van mijn verhaal dat je nooit over jezelf heen moet laten lopen. Als je het idee hebt dat jouw relatie niet klopt, luister naar je gevoel en praat erover met anderen. Ik hoop dat anderen iets kunnen leren van mijn verhaal.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀