Lifestyle

Heftig verhaal: Ik heb MCDD

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat MCDD heeft.

MCDD is een ongeneeslijke variant van autisme. Mensen met MCDD denken constant na over hun angsten en problemen en kunnen hun emoties niet reguleren. Veel mensen met MCDD hebben last van paniekaanvallen en woede uitbarstingen, omdat zij in vergelijking met een normaal mens alles twee keer zo heftig beleven. MCDD wordt soms ook wel 'jeugd borderline' genoemd, omdat zij ook een laag zelfbeeld hebben en dingen anders zien dan ze daadwerkelijk zijn. 

Op mijn derde werd al vastgesteld dat ik naast PDD-NOS ook MCDD had, maar tot mijn 15e heb ik hier weinig last van gehad. Tot mijn veertiende leefde ik best relaxed, maar ook toen ik jonger was had ik al last van woede uitbarstingen. Toen ik 14 was zijn er dingen gebeurd waardoor ik naar een andere school moest. Op deze nieuwe school kreeg ik veel last van mijn emoties en beleefde ik nare momenten opnieuw. Ik was altijd bang dat mensen mij verlieten of dat ik niet goed genoeg was. Uiteindelijk ben ik ook van deze school gegaan en ben ik behandeld in een kliniek. In deze kliniek heb ik veel geleerd en ben ik een stuk sterker geworden. Na een jaar in behandeling te zijn geweest werd ik ontslagen. 


Na een tijdje had in mijn emoties weer niet onder controle, de behandeling had dus weinig effect gehad. Destijds zat ik op een school voor speciaal onderwijs en praatte ik vaak met de schoolpsycholoog. Toen ik 16 was herinnerde ik mij dat mijn moeder ooit had verteld over de diagnose die ik had gekregen toen ik 3 was. Toen ik ging onderzoeken wat MCDD was, herkende ik mezelf in de symptomen. Sindsdien is mijn leven een stuk duidelijker geworden. Ik snap nu eindelijk waar al deze emoties vandaag kwamen en hoe ik met deze ziekte om kan gaan.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.

Beeld: Thinkstock