Lifestyle

Alles over sperma: dit wist je nog niet over het witte goedje

Alles over sperma. Weet jij eigenlijk alles over de zaadlozing van een man? Wist je bijvoorbeeld dat de boys 72 miljoen spermacellen per dag aanmaken? Wij niet! We praten je bij en vertellen je alles over sperma. Sperma blijkt een stuk interessanter te zijn dan je dacht.

alles over sperma

Hoelang blijft sperma in je lichaam?
Sperma kan niet lang overleven als het de penis heeft verlaten. Als sperma in aanraking met de lucht komt droogt het op en sterven de cellen. Als het sperma in jouw lichaam zit, kan het tot zo’n 5(!) dagen overleven. 

Hoeveel sperma verliest een jongen als hij klaarkomt?
Een jongen verliest normaal gesproken een halve theelepel aan sperma als hij klaarkomt. Om precies te zijn verlaten 250 miljoen zaadcellen het lichaam als een jongen klaarkomt.

Kan je zwanger worden van sperma in bad?
De kans dat je zwanger wordt is zo goed als nul. Sperma drijft in aanraking met water gelijk omhoog, dus de kans dat sperma onder water duikt en jouw vagina opzoekt én binnendringt is vrijwel onmogelijk. Als je seks in bad hebt en hij komt klaar in jou dan kun je wel zwanger raken.

Kan een jongen meerdere keren klaarkomen?
In tegenstelling tot een meisje kan een jongen niet gelijk nog een keer klaarkomen. Een meisje heeft gemiddeld zo’n 15 seconden nodig voordat ze is hersteld van een orgasme. Bij jongens verschilt dit. sommige jongens kunnen na een paar minuten nog een keer klaarkomen, terwijl het bij een ander een paar uur duurt. De meeste jongens kunnen tijdens één sekspartij niet vaker klaarkomen.

Kan ik allergisch zijn voor sperma?
De kans dat je allergisch bent voor sperma is heel erg klein en het komt bijna niet voor. Als je last heb van jeuk of van roodheid rond je vagina heeft kan dit duiden op een schimmelinfectie.

Zijn er factoren die de kwaliteit van sperma kunnen beïnvloeden?
Er zijn verschillende factoren waardoor de kwaliteit van sperma verslechtert. Door strakke onderbroeken dragen, roken en alcohol drinken wordt de kwaliteit verslechterd. Niet iets waar jullie je nu druk om hoeven te maken, maar op latere leeftijd kan hij er last van krijgen. 

Waarom smaakt sperma vies? Bestaat er eten waardoor sperma lekkerder smaakt?
Vooral door roken en cafeïne krijgt sperma een vieze smaak. Ook door rood vlees, vet eten en broccoli verslechtert de smaak van sperma. Ben jij de gelukkige vriendin van een jongen die rookt én koffie drinkt? Tijd voor verandering dus, vooral door kiwi en ananas smaakt sperma een stuk lekkerder. Het is ook belangrijk dat de jongen genoeg water drinkt, hierdoor wordt het lichaam gezuiverd. Werkt je vriendje niet mee? Pech voor hem, maar dan zit klaarkomen in jouw mond er niet in. En slikken al helemaal niet, tenzij jij hier anders tegenaan kijkt natuurlijk.

Ik moet bijna overgeven als ik sperma proef, wat doe ik hieraan?
Allereerst is het belangrijk dat je dit probleem bespreekt met jouw vriendje. Hij kan bijvoorbeeld meer fruit eten waardoor zijn sperma beter smaakt. Helpt dit niet? ‘s Ochtends is je ‘braakreflex’ het minst sterk, dus als je je vriend toch een keer wilt pleasen, doe het dan ‘s ochtends. Wat ook kan helpen is om zijn penis diep in je mond te nemen als hij klaarkomt. Sperma proef je namelijk vooral op het begin van je tong, maar als je het achter in je mond krijgt proef je het minder goed. Was het zelfs nu nog te vies? Spoel de smaak dan snel weg met een zoet drankje. Remember: als jij het niet wil, doe het dan vooral niet!


Bron

Fun facts
– 
Dat sperma ‘leeft’ werd ontdekt door een Nederlander in 1674. Hij was de eerste persoon die (zijn eigen) sperma onder een microscoop legde en erachter kwam dat het eigenlijk allemaal kleine bewegende cellen zijn.
Er bestaat een kookboek genaamd Natural Harvest waar alleen maar recepten met sperma in staan. Yuk!
Uit een onderzoek bleek dat mannen die minimaal vier keer per maand klaarkomen een betere kwaliteit sperma hebben dan mannen die minder vaak klaarkomen.
De balzak is gemiddeld 2 graden kouder dan de rest van het lichaam. Dit is nodig omdat de kwaliteit van sperma verslechtert bij hoge temperaturen. Daarom kunnen mannen met een kinderwens beter niet te veel bezoekjes aan de sauna brengen of met een elektrische deken slapen.
Ook met maar één testikel kun je nog kinderen krijgen. Ex-wielrenner Lance Armstrong verloor een testikel door prostaatkanker, maar verwekte daarna nog twee kinderen.