Lifestyle

8 redenen waarom je crush niet weet dat je hem/haar leuk vindt

Misschien heb je pas vorige week je oog op hem/haar laten vallen of misschien kijk je al maandenlang naar zijn/haar knappe hoofd, toch schiet het niet op tussen jullie. Eén van de redenen kan zijn dat diegene helemaal niet weet dat jij hem of haar stiekem heel leuk vindt en dat je graag diegene beter wil leren kennen. De volgende dingen duiden daarop.

1. Je doet te cool rond je crush
Je kunt stoerder doen dan je daadwerkelijk bent, maar op die manier weet je crush toch nooit of je hem/haar leuk vindt? Zeker als je denkt dat hij/zij jou ook aantrekkelijk vindt is het beter om niet te 'cool' te doen, maar juist om lekker jezelf te zijn. 

2. Je flirt en negeert
Misschien heb je al contact met je crush en flirt je hevig via WhatsApp. Het is vervolgens niet cool om hem/haar de volgende dag op school of op een feestje te negeren en te doen alsof er niets aan de hand is. Het is nogal misleidend als je de ene keer doet alsof je heel geïnteresseerd bent terwijl je diegene de andere keer amper ziet staan.

3. Je flirt met de vrienden van je crush
Het is heel fijn als je goed overweg kan met de vrienden van je crush, maar het helpt niet om ook met hen te gaan flirten. Zeker niet als je crush ernaast staat. Soms denk je dat het helpt om hem of haar te testen door diegene jaloers te maken, maar vaak werkt het juist averechts. Flirten met je crush zelf is dus een beter idee. Hij of zij kan die 'exclusieve aandacht' vast waarderen!


4. Je wil niet afspreken

We know, het is super eng om voor het eerst 1-op-1 af te spreken met je crush. En ja, het kan voorkomen dat je een keer jullie afspraak moet afzeggen omdat er iets tussendoor komt. Maar het is niet zo gek als je crush niet meer vraagt om af te spreken als je al drie keer hebt afgezegd…

5. Je wacht tot je crush je appt
Het is vervelend als jij altijd de eerste moet zijn om een gesprek te beginnen, maar andersom geldt dat natuurlijk ook. Misschien is je crush juist degene die altijd maar begint met praten en dat gaat op een moment vervelen. Neem dus het heft in eigen handen. En onderneemt je crush niets? Misschien is hij of zij dan toch niet zo into you.

6. Je vertelt je crush niet dat je hem/haar leuk vindt
Misschien flirten jullie al een eeuwigheid, maar als je nooit opbiecht dat je je crush ziet zitten, dan gaat er ook niet veel gebeuren waarschijnlijk. Als je het eng vindt om dit face-to-face te bespreken – wat heel begrijpelijk is – dan kun je het ook via WhatsApp laten weten. Maar vervolgens niet punt 2 doen, hè. 😉

7. Je stopt je crush in de friendzone
Je kunt je crush onbewust in de friendzone stoppen door constant diegene als gewoon een vriend of vriendin te benaderen. Als je telkens blijft praten over 'vriendschap' en woorden die in die categorie vallen zorg je ervoor dat je crush waarschijnlijk een stapje terug doet.

8. Je bent te sarcastisch
Sarcasme kan een heel lekkere eigenschap zijn, maar als iemand je niet goed kent kan dit tegen je werken. Je crush weet dan niet hoe je iets bedoelt, vooral als je het via WhatsApp zegt. Pas hier dus mee op. Ja, iemand moet jou leuk vinden om hoe je bent, maar bepaalde dingen kunnen al snel niet goed vallen.

Wat zijn jouw tips om je crush te benaderen?