Beauty

Zo krijg je extra blond haar deze zomer

Eén voordeel van de zomer is dat je op een natuurlijke manier je haar lichter kunt maken. Vooral meiden met blond haar profiteren hiervan! Je haar heeft er nog nooit zo natuurlijk uitgezien zonder dat het je klauwen vol met geld kost bij de kapper. En het is zo simpel. Wil jij ook graag weten hoe je extra blond wordt deze zomer? Lees dan snel verder.

Een veelgebruikte methode is om citroensap aan je haar toe te voegen. Het citroenzuur wordt warm door de zon waarna de haren als het ware openen en het sap er intrekt. Donker haar krijgt een karameltint en lichter haar wordt blonder. Houd je meer van een gouden toon? Voeg dan sap van een sinaasappel toe. Oh, wodka citroen werkt ook.

Wil je liever snel blonder haar krijgen? Dan is een kit voor thuis de beste oplossing. Girlscene's favoriet is te koop onder de naam 'oplichter'. Dat betekent niet dat je in de maling genomen wordt, maar dat het product je haar lichter maakt. Er zit waterstofperoxide in, maar het is niet als het verven van je haar. Girlscene's Emma gebruikt het liefste die van Guhl. Het beschadigt haar lokken zo min mogelijk en maakt het een aantal tinten lichter. En het kost maar een paar euro!

Vind je het idee van citroensap in je haar niets? Dat kan. Gelukkig is er nog een andere manier om je haar op te lichten! Gebruik bijvoorbeeld een mix van azijn en honing om je haar blonder te maken. Honing schijnt namelijk een heel goed ingrediënt te zijn om je haar lichter te maken. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat je lokken niet uitdrogen. Breng het goedje aan op nat haar, kam het door en wikkel het in plastic folie. Laat het 's nachts intrekken en was het 's ochtends weer uit. Voilà! Wil je dat je haar nog blonder wordt? Voeg dan kaneel toe. Qua verhoudingen moet je denken aan 1 cup (Amerikaanse maat) honing en twee cups azijn.

Je kunt kamille thee gebruiken, omdat het een oplichtend middel is. Kook water, hang er een zakje kamille thee voor tien minuten in, laat de thee afkoelen en spoel je haar ermee. Herhaal twee tot drie keer om het oplichtende effect te versterken.

Verder is het ook belangrijk dat je lief voor je haar bent als de zon erop schijnt. Bescherm je haar door een hoed te dragen en een speciale spray te gebruiken met SPF. Pas ook op met chloorwater, omdat dit je haarkleur vager maakt en het een groen kleurtje kan geven. Spoel daarom je haar uit als je uit het water komt.

Gebruik een goede shampoo en conditioner om je kleur intact te houden. De voorkeur gaat uit naar producten die geen sulfaten bevatten – zoals L'Oréal EverRiche – of iets wat speciaal voor blond/gekleurd haar is. Daarnaast is het zaak om je haar zo min mogelijk te wassen. Dan komt droogshampoo goed van pas! 

Wat doe jij om je haar lichter te maken?

Bron en bron

Beeld: Thinkstock