Lifestyle

Zo krijg je volume in steil haar

Steil haar is prachtig, maar het kan ook snel de vaatdoek look krijgen. Niet precies wat we willen dus, maar hoe krijg je nou eigenlijk volume in je haar zonder hulp van extensions, bussen haarlak of uren werk? Girlscene's Marjolein kon ook wel een beetje volume in haar steile lokken gebruiken, dus ze ging op onderzoek uit en zocht de beste manieren om volume te creëren in steil haar.

1. Volumepoeder
Volumepoeder is de holy grail onder alle volumeproducten. Het werkt gelijk en het geeft je haar super veel structuur. Klinkt heel hoopvol allemaal, maar je haar wordt er helaas wel snel vies en vet van. Volumepoeder breng je aan bij de wortels en wrijf je zachtjes door je haar heen. Gebruik maar een klein beetje, want het kan een witte waas achterlaten. Nog een tip: Touperen en volumepoeder zijn niet zo'n goede combinatie tenzij je liters conditioner wil gebruiken om de klitten er weer uit te krijgen.

2. Krulspelden
Krulspelden klinken een beetje passé, maar ze doen hun werk goed. Wil je volume, maar heb je weinig tijd? Dan zijn krulspelden niet de perfecte oplossing. Was je haar of maak je haar nat met water en wrijf er spray er een textuur- of stylingspray in en rol er grote krulspelden in. Gebruik geen kleine krulspelden, want die creëren kleine krullen met minder volume. Als je alle krulspelden in je haar hebt kun je ze zo laten zitten of droogföhnen. Is je haar droog? Rol de krulspelden voorzichtig uit, en voilà: volume met de hoofdletter 'V'.

3. Droogshampoo
Droogshampoo is eigenlijk ontwikkeld voor vettig haar, maar het geeft ook heel veel volume. Als je haast hebt en je haar een mess is, geen volume heeft en vet is, dan is droogshampoo dé uitkomst. Het laat je haar lekker fris ruiken, maakt het een beetje dof en geeft het volume. Spray de droogshampoo niet bovenop je haar of op je scheiding, maar spray het tussen de plukken of op je hoofdhuid. Als je het bovenop je haar of scheiding sprayt laat het een witte waas achter. Onze favoriet? Batiste, zonder twijfel.

4. Lichtgewicht conditioner
Hoe lekker het ook is om je hele haar onder de douche in te smeren met conditioner, echt volume creëer je er niet mee. Het maakt je haar zwaarder waardoor het bijna onmogelijk wordt om het nog omhoog te krijgen. Gebruik je conditioner? Gebruik het dan alleen in de puntjes en gebruik liever een lichtgewicht conditioner, want daar wordt je haar veel minder zwaar van.

5. Spray mousse
Vroeger smeerde je je haar waarschijnlijk vol met mousse. Te veel mousse maakt je haar hard en sliertig. Een betere oplossing is een spray mousse. Dit verspreidt zich beter door je haar zodat je haren niet zo erg aan elkaar vastplakken. De spray mousse werkt nog beter als je het op nat haar aanbrengt en het laat opdrogen.

6. Thickening producten
We willen graag geloven dat ze werken, maar 9 van de 10 keer doen ze helemaal niks. De Thickening Tonic van Aveda is een beetje prijzig, maar maakt zijn beloftes wel waar. Er zijn ook veel volumizing sprays te vinden, maar die werken vaak minder goed dan poeders of droogshampoos.

7. Laagjes knippen
Een knipbeurt kan een hoop veranderen. Je haar op één lengte is erg mooi, maar je creëert er geen volume mee. Door je haar op laagjes te laten knippen en low- of highlight te gebruiken krijg je optisch meer volume in je haar.

8. Niet te veel producten
Last but not least, gebruik niet al deze producten in combinatie met elkaar. Je haar wordt er alleen maar zwaarder van, waardoor je het met geen mogelijkheid meer omhoog krijgt. 

1: Batiste Droogshampoo €4,99 | 2:  Aveda thickening tonic €20,50 | 3: Got2Be volumepoeder €13,33

4: L'Oréal Conditioner €4,06 | 5: Schwarzkopf volumespray €5,99 | 6: ABamboo Beach texture spray €21.36

7: John Frieda Seasalt spray €10,99 | 8: Osis droogshampoo €14,00 | 9: Herbal Essences droogshampoo €1,89

Wat doe jij om volume in je haar te krijgen?

Beeld: Thinkstock