Lifestyle

10 dingen die iedereen met een clitoris moet doen

Een onderwerp dat niet veel besproken wordt op Girlscene is de clitoris. Tijd om het wat extra aandacht te geven… ๐Ÿ˜‰ Als het goed is ben jij ook met een clitoris geboren en het is niet meer dan normaal om dit topic bespreekbaar te maken. De volgende tien dingen ‘moet’ je doen of weten als meisje zijnde. Lees snel verder om erachter te komen hoe jouw clitoris je nog meer seksueel genot kan brengen.

1. Allereerst is het belangrijk om het gebied te verkennen. Want of je nu 16 bent of 25+, het is altijd goed om jezelf ook op die manier te leren kennen. Dan weet je tenminste wat je prettig vindt en wat niet. En laat dat nu goed van pas komen als je een vriend(in) krijgt! 

2. Het draait niet alleen om klaarkomen. Denk aan het genot, als jij lekker vindt waar je mee bezig bent is het een leuke bijkomstigheid als je een orgasme krijgt. Maar onthoud dat het at the end of the day toch om het genot gaat. Als je wel wil klaarkomen willen de volgende dingen waarschijnlijk helpen…

3. Glijmiddel en een clitoris gaan hand in hand. Zoals je waarschijnlijk weet – en hebt gevoeld – is dit deel van je lichaam enorm gevoelig. Wanneer je niet nat genoeg bent is de kans op irritaties groter, of je nu aan het mastuberen bent of all the way gaat. Het schijnt zelfs dat je nog beter kan klaarkomen als je glijmiddel gebruikt, dus dat is zeker iets wat je kunt proberen als je daarmee bezig bent.

4. Je kunt ook zachtjes op de clitoris kloppen in plaats van alleen maar wrijven. Gebruik hiervoor je vingertop en wissel snelheid en druk met elkaar af. Dit kan zacht of juist wat harder zijn en langzaam tot snel qua snelheid.

5. Ken de feiten. Want hoe meer je weet over het lichaam, hoe meer plezier je eruit kunt halen. Zo komt de clitoris bijvoorbeeld in verschillende maten en heeft het meer zenuwuiteinden dan een penis. Wie wist dat?! 
6. Verder is het ook goed om te weten dat je niet constant druk hoeft uit te voeren als je met jezelf bezig bent. Niet alleen krijg je een enorm zere hand, soms heb je het niet eens nodig. Zelfs een vederlichte aanraking kan jou tot grote hoogte doen stijgen. 

7. Over handen gesproken: het kan meer dan prima zijn om je bekken het werk te laten doen. Houd je vinger, hand, speeltje of wat je ook gebruikt stil en laat je clitoris er tegenaan wrijven.

8. Je hoeft niet alleen bezig te zijn met het stimuleren van de clitoris of penetratie, want je kunt de twee ook combineren. Zoals hierboven staat gaat het niet alleen maar om klaarkomen, maar als je het wel wilt wordt je orgasme veel intenser wanneer je clitoris en vagina gestimuleerd worden. Hoe je dat doet? Doggy style of jij bovenop zijn goede standjes hiervoor.

9. Als het goed is ken je jezelf op seksueel gebied veel beter na een tijdje. Dat is voor velen het moment waarop ze speeltjes zoals vibrators introduceren. 

10. Last but not least: Sommige onderzoekers beweren dat de clitoris en de g-spot met elkaar verbonden zijn. Door de vaginawand te stimuleren met bijvoorbeeld je vinger ben je namelijk ook bezig met het stimuleren van de clitoris. Of in ieder geval, dat is wat ze zeggen en iets wat je uit kunt proberen. ๐Ÿ˜‰