Beauty

Zo blijft je make-up de hele dag zitten

Er is één probleem dat ieder make-up dragend meisje herkent: je make-up lijkt gedurende de dag van je gezicht te smelten en het blijft dus voor geen meter zitten. Irritant! Soms wil je namelijk wel een beetje make-up dragen, zeker als je bijvoorbeeld een feestje hebt. Maar hoe zorg je er dan voor dat het wel op je gezicht blijft zitten? Girlscene geeft tips.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je tijdens warme maanden met dunne lagen make-up moet werken als je ervoor kiest om het te dragen. Dat blijft namelijk beter zitten dan wanneer je een dikke laag er op smeert. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je de juiste producten gebruikt die helpen om alles op z'n plek te houden! Enne, heb je een vettere huid? Kies dan altijd voor poeder producten.


Als eerste is het aan te raden om een matterende primer aan te brengen. Vooral als het buiten warm is merk je het verschil tussen wel en geen primer dragen waardoor je al snel van mening bent dat je echt niet zonder primer kunt. 😉 Op Girlscene staan al een boel artikelen over dit onderwerp, dus lees bijvoorbeeld dit artikel eens terug. Breng je eyeliner aan of heb je last van vette oogleden? Vergeet dan niet om een oogschaduwbasis aan te schaffen. Hier zie je Artdeco Eyeshadow Base (€6,95).


Vervolgens de basis: foundation of concealer. Je kunt en en doen, maar in de zomer is het lekkerder om zo min mogelijk te dragen. Dus breng of een dunne laag foundation aan of tackel probleemgebieden met concealer. En kies wederom voor een variant die lekker lang blijft zitten, zoals MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation (€34,50).


Of je er wel of niet voor kiest om een basis aan te brengen, zonder poeder kan je echt niet als je een gecombineerde tot vette huid hebt. Wanneer het buiten warm is ligt een zweetlaagje al snel op de loer en laat poeder dat nu net goed onder controle houden. Op de foto zie je MAC Pro Longwear Powder (€30) die je zonder foundation kunt gebruiken, maar je vindt ook prima poeders bij Essence.


Skip de oogschaduw als je daar toch geen zin in hebt, want met mascara kun je je ogen ook laten spreken. Breng daarom een extra laagje waterproof mascara aan en vergeet je onderwimpers niet. Zet de mascaraborstel goed tegen de wimperaanzet aan om je wimpers voller te maken. Hierboven zie je Artdeco All in One mascara waterproof (€14,95). 


Wil je er verzorgd uitzien zonder veel moeite te doen? Dan heb je alleen een lippenstift genoeg! Kies wederom voor een matte finish zodat je niet elk uur hoeft bij te werken. Dat scheelt weer. Onze favoriet is de kleur 34 Fruity Raspberry van Sans Soucis (€15,75).

Draag jij make-up in de zomer? Wat zijn jouw tips?

Must reads 👀