News

Schokkend: meisjes promoten kleurpotloden als beauty product

Er is een gevaarlijke trend in de online wereld gespot: jezelf opmaken met kleurpotloden. Jonge meisjes op YouTube maken zich op met deze potloden en laten zelfs zien hoe je er je eigen lippenstift van kan maken. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar is het '100 procent veilig' en 'niet giftig' zoals de meiden beweren? Niet echt…

Mensen schuwen een bizarre beauty trend niet, maar het is uiteraard wel belangrijk dat deze trends veilig en gezond voor je zijn. Prima als je mayonaise in je haar smeert, daar kan immers niet veel fout aan gaan. Maar kleurpotloden? Slecht idee. Zo heb je Brook Eve die op YouTube laat zien hoe je van kleurpotloden eyeliner kan maken. Voordat je het weet smeert ze de potloden over haar ogen heen. Omdat er 'non toxic' (niet giftig) op de verpakking staat beweert Brook dat het helemaal veilig is om dit op je gezicht te gebruiken…

Watch on YouTubeNee, waarschijnlijk gebeurt er niks als je met een kleurpotlood op je hand een streep trekt, maar om dit nu in de buurt van je ogen aan te brengen? Sterker nog: op de waterlijn? Dit is niet hoe je andere meisjes het goede voorbeeld geeft. Niet voor niets zijn kleurpotloden en cosmetica twee compleet verschillende dingen. 

Niet alleen Brook promoot kleurpotloden als eyeliner en lippenstift, ook een meisje genaamd Brandy maakte er een video over. Het enige wat in de beschrijving onder de video staat is 'If you get this in your eye don't worry because it's non-toxic'. Maar het ding is, is dat niet giftig niet automatisch veilig betekent. Het merk van de kleurpotloden heeft zelfs gezegd dat de ingrediënten niet goedgekeurd zijn om voor cosmetica doeleinden te gebruiken. De potloden zijn niet gemaakt en getest om het te gebruiken als lippenstift of eyeliner bijvoorbeeld. Daarom wordt het ten strengste afgeraden om de potloden hiervoor te gebruiken.

Ja, de potloden zijn lekker goedkoop en er zijn super veel kleurtjes, maar laat je absoluut niet inspireren hierdoor. Essence en Miss Sporty verkopen veel betere producten voor een lage prijs. En die zijn wel geschikt om te gebruiken.

Wat vind jij ervan dat meisjes video's maken waarin ze kleurpotloden promoten als een beauty product? 

Bron