Films & Series

Zo beleef je New York als in Gossip Girl

New York kennen we als de stad met de gele taxi's en de wolkenkrabbers, maar vooral ook als de speeltuin van Blair Waldorf en Serena van der Woodsen. Want laten we eerlijk zijn: elk meisje heeft wel een aflevering van Gossip Girl gekeken. De wereldstad komt veel in beeld in de serie en als je een keer in New York bent dan moét je een Gossip Girl tour doen. Omdat niet iedereen (binnenkort) naar New York gaat, heeft Girlscene's Emma de tour voor je gedaan. Welke locaties herken jij? 

New York is een stad waar je om heel veel redenen een keer geweest moet zijn (als je nog niet overtuigd bent, lees dan dit artikel met dingen die je meegemaakt moet hebben in New York). Een héél goede reden om naar deze wereldstad te gaan is om het Gossip Girl decor in het echt te bewonderen. Als Gossip Girl fan is het eigenlijk een must ;-). 

De serie heeft in de zes seizoenen dat het uitgezonden werd gretig gebruik gemaakt van de prachtige locaties in New York. De stad kwam dan ook veel in beeld en als je in de Big Apple bent dan loop je als het ware in het decor van Gossip Girl. De huizen van Blair, Serena en Nate kwamen veel voorbij, maar ook de trouwerij van Chuck en Blair is opgenomen onder een prachtige brug in Central Park. Hoe cool is het om deze locaties eens met eigen ogen te bewonderen?!

Maar omdat niet iedereen een tripje New York op de planning heeft staan, deed Emma de tour voor je. Je kunt een betaalde tour doen, maar Emma vond het leuker om de locaties zelf op te zoeken en er op eigen houtje naartoe te gaan. Echt een aanrader als je een keer naar de Big Apple gaat! Mocht je de locaties ook willen bezoeken dan kun je deze tour gebruiken, het gaat namelijk op logische volgorde (je begint helemaal boven in Harlem en eindigt onder Central Park). 

De tour die Emma heeft samengesteld duurt zeker een halve dag en daarom kon Emma niet meer locaties bezoeken, dus ze heeft ervoor gezorgd dat ze de bekendste locatie af is gegaan! Kijk je mee? 

Colombia University
116 St & Broadway


Dit is de universiteit waar Nate naartoe ging. Hij is er niet er niet vaak gespot (Nate was waarschijnlijk te druk met meisjes en zijn ingewikkelde familie), maar we hebben de locatie vaker gezien dan je denkt. De Columbia University werd namelijk ook gebruikt als Yale University! Yale is de universiteit waar Dan en Blair op zaten. 

Constance Billard School For Girls & St. Judes School For Boys
1220 Fifth Avenue & 103rd St.


Voor de universiteit gingen de meiden naar Contance Billard School For Girls en de heren zaten op St. Judes School For Boys. We hebben de school vaak genoeg voorbij zien komen, maar wat je waarschijnlijk niet wist is dat het gebouw een museum is! The Museum Of The City Of New York dient als locatie voor de privéschool van Serena, Blair, Jenny, Chuck, Nate en Dan. 

Blair’s appartement
1136 Fifth Avenue


Het appartement van de Waldorf familie ligt aan Central Park. Een prachtige locatie, inclusief doorman. Van de buitenkant zou je echter niet zeggen dat Blair's appartement zo groot is. 

MET Steps
1000 Fifth Avenue & 82nd Street


Dit is de beroemde trap waar Blair, Serena en de minions veel tijd hebben doorgebracht. Ze lunchten er, maar hebben er vooral veel geroddeld en plannetjes gesmeed. De trap is zogenaamd tegenover de Constance Billard School, maar in het echt liggen de twee locaties redelijk ver uit elkaar. De trap hoort bij The Metropolitan Museum of Art, daar komt de afkorting 'MET' vandaan. 

Nate's huis
4 E 74th Street


Nate's huis kwam één seizoen vaak voor en we hebben dit huis dan ook weleens gezien. Dan logeerde ook nog een tijdje bij Nate en toen hij de sleutel niet had ging hij door het hekje naar de kelder om binnen te komen. 

Bruiloft van Chuck & Blair
Bethesda Terrace Arcade, midden van Central Park bij 72nd Street


Hoe kun je deze locatie nou vergeten? Onder deze brug hebben Chuck en Blair elkaar (eindelijk!) eeuwige trouw beloofd.

Pulitzer Fountain
Fifth Avenue tussen 58th & 59th Streets


Bij deze fontein hielden Blair en Serena een fotoshoot in seizoen 1. Blair zou model staan voor haar moeder's kledinglijn, maar uiteindelijk wilden ze Serena liever als model. Blair vond het niet leuk dat Serena de show weer stal en vertrok. Serena realiseerde zich dat het inderdaad niet leuk was voor Blair en daarom besloten ze om zelf een fotoshoot te houden bij de Pulitzer Fountain. 

Van Der Woodsen Loft 
304 E 55 Street 

De prachtige loft waarin de familie Van Der Woodsen woont is eigenlijk niet meer in The Upper East Side. De binnenkant is ook iets indrukwekkender dan de buitenkant, het gebouw lijkt namelijk op een kantoorpand. 

New York Palace Hotel
455 Madison Ave. (50th/51st Streets)

In dit hotel woonden Serena, Lily en Eric een tijdje omdat hun huis verbouwd werd. Je kunt er zelf ook slapen voor iets meer dan 200 euro per nacht. 

Grand Central Station
89 E 42nd Street 

In de allereerste scène van Gossip Girl zie je Serena in een trein zitten. Vervolgens komt ze aan op dit station. 

Bonus
The Humphrey Loft
103 Plymouth Street

De loft van de familie Humphrey is natuurlijk ook een bekende en onmisbare Gossip Girl locatie, maar het is heel erg uit de route van de bovenstaande locaties. De Humphrey's wonen in Brooklyn, vlakbij de Manhattan Bridge. Als je een keertje Brooklyn gaat ontdekken dan moet je zeker eens langsgaan bij Dan's appartement! 

Welke locatie(s) herken jij?