Travel

34 dingen die je absoluut meegemaakt moet hebben in New York

New York, New York. Welk meisje droomt er nu niet van de stad met de gele taxi's, het uitzicht op de wolkenkrabbers en de decors voor films en series? Het is zo'n stad waar je gewoon een keer naartoe moét. Girlscene's Emma verblijft zes weken in The Big Apple en heeft dus de nodige tips voor je. Dit zijn de dingen die je absoluut meegemaakt moet hebben in New York!  

1. Een foto maken van de skyline vanaf de Top Of The Rock. Hierop heb je uitzicht over Central Park én de wolkenkrabbers zoals het Empire State Building en het Chrysler Building. 

2. Wandelen over The Highline. Heel toeristisch, maar zelfs locals raden je dit bijzondere park aan, en dat zegt wel wat.

3. De weg vinden zonder op een kaart te kijken. Dat kan in New York, want het heeft een schaakbordpatroon, wat wil zeggen dat de straten loodrecht op elkaar staan. Dankzij de getallen en windrichtingen (bijvoorbeeld E 23rd Street) weet je altijd waar je bent (mits je in Lower Manhattan bent, dus maak het jezelf gemakkelijk en probeer het in Upper Manhattan of Midtown). 

4. Fietsen langs de Hudson River. Hé, je bent en blijft een Nederlander. Van die fiets komen we nooit af!

5. Windowshoppen op Fifth Avenue bij The Upper East Side, de dure winkelstraat van New York. Onbetaalbaar, maar wel leuk om even binnen te gluren in de mooie winkels (in New York steken ze namelijk veel tijd in details). 

6. Cultuur snuiven in één (of meerdere) van de vele musea. The Metropolitan Museum of Art, de MoMA en het Guggenheim Museum zijn de bekendsten. O, en The Metropolitan Museum of Art heeft een rooftop én de bekende MET steps uit Gossip Girl is voor het museum opgenomen. 

7. Eten in een restaurantje in Stone Street, een straat in de Financial District (het financiële gedeeld van New York). Het is één van de oudste straatjes van Manhattan waar je nog Nederlandse invloeden ziet, zoals de typische trapgeveltjes.

8. Een cupcake eten bij Magnolia Bakery (die op Bleecker Street is het leukst, met een schattig mini parkje aan de overkant). 

9. Een selfie maken bij Carrie Bradshaw's huis (64 Perry Street). 

10. Een New Yorkse hamburger eten bij The Shake Shack. Er is meestal een lange rij, maar dan heb je wel een beroemde hamburger bemachtigd! 

11. Door Central Park lopen met een coffee to go in je hand en je favo muziek in je oren (Empire State of Mind van Jay Z en Alicia Keys is wel een goede). O, en als je er toch bent, loop dan ook even langs het watervalletje van Central Park (101st tot 106th Street). Is niet bij veel toeristen bekend! 

12. Een biertje drinken in de Biergarten van The Standard Hotel. Als je niet van bier houdt dan moet je er alsnog heen voor de goede sfeer en vooral: de knappe jongens. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het knapheid-gehalte heel hoog is (Chanel modellen lopen er in het wild). Wel 21+! 

13.  Een cocktail drinken op de Boom Boom Room. Dit is is de rooftop van The Standard Hotel met een waanzinnig uitzicht over Manhattan, een favoriete plek van sterren als Katy Perry en Rihanna. Er is wel een strenge dresscode dus trek een nette outfit aan en lose the sneakers. Ook dit is 21+! 

14. Lunchen op Smorgasburg in Brooklyn en genieten van het uitzicht op Manhattan. 

15. Een aandenken in de vorm van een sieraad kopen op de Chelsea Market.

16. Een ingewikkeld Starbucks drankje bestellen. En dan een super Amerikaanse naam opgeven (Taylor of Allison, bijvoorbeeld). 

17. Lopen over Bedford Avenue in Wiliamsburg, Brooklyn en kijken naar de hippe mensen die hier rondlopen. Mocht je streetstyle willen schieten dan heb je binnen vijf minuten al genoeg stijlvolle mensen gevonden. Echt. 

18. Iets drinken bij een speakeasy, dit zijn verborgen barretjes en restaurants. Je kunt dus aan de buitenkant niet zien dat ze er zijn, alleen als je de locatie weet. Aanraders zijn The Blind Barber (E 10th Street) en Bathtub Gin (135 9th Avenue).

19. Een basketbalwedstrijd bijwonen.

20. Een Broadway musical bijwonen. Goedkope tickets kun je scoren op Times Square bij TKTS, hier verkopen ze kaarten voor 50% van de originele prijs. Soms zijn er wel lange wachtrijen! 

21. Een optreden in een metro(station) bekijken. Er zijn zoveel getalenteerde mensen die op een creatieve manier geld proberen te verdienen!

22. Een boek lezen in The New York Public Library. 

23. Met de hangende tram naar Roosevelt Island. Dit is gratis als je een metrokaart hebt. 

24. Je ogen uitkijken op Times Square. Heel toeristisch en overweldigend, maar iets wat je zeker gezien moet hebben. 

25. Een yellow cab aanhouden à la Carrie Bradshaw.

26. Ground Zero bezoeken. Heel indrukwekkend. 

27. Het uitzicht bewonderen vanaf de Freedom Tower, de hoogste wolkenkrabber van Manhattan. Vanaf eind mei 2015 is dit geopend voor het publiek, zeker doen dus!

28. Met de gratis Staten Island Ferry naar Staten Island. Tijdens deze boottocht kom je langs het Vrijheidsbeeld en heb je een mooi uitzicht over de stad. 

29. Koopjesjagen in Century 21. Dit is een groot warenhuis met merkkleding voor een prikkie. Het is even zoeken en graaien, maar met een beetje geluk heb je een prachtig designer item voor een kleine prijs. 

30. Shoppen in SoHo. Do I need to say more?

31. IJs eten bij Eataly (de Salted Caramel is een aanrader!) en dan opeten in het parkje met uitzicht op het Flatiron Building. 

32. Rondlopen door de Upper East Side en de Gossip Girl locaties spotten. Kijk ook goed naar de rijke Upper East Siders met pareloorbellen, de nanny's en kinderen in schooluniform. 

33. Eten bij Max Brenner, een chocoladerestaurant. Ik heb daar chocoladepizza gegeten als avondeten gegeten, geen grap. 

34. Een tv show bijwonen. Vooral Late Night With Jimmy Fallon is een aanrader, al is het wel moeilijk om aan tickets te komen. Dit moet je ook een beetje plannen, want de kaarten geven ze een maand van tevoren weg. Ik heb zelf kaarten kunnen scoren voor Late Night With Seth Meyers, ook erg leuk! 

Ik heb ook een complete New York planning van een week gemaakt, die kun je hier vinden.

Ga jij binnenkort naar New York of een andere bestemming? Praat mee in het forum en verzamel hier nog meer tips! 

Ben jij weleens naar New York geweest? Of zou je dat wel willen?