Beauty

Tips om sneller bruin te worden

Je zal nooit een artikel lezen waarin ik – Girlscene's Renée – schrijf dat je jezelf bijvoorbeeld lekker met olijfolie moet insmeren om snel bruin te worden. No way José, dat gaat niet gebeuren. Maar omdat dit toch een populair onderwerp blijft ga ik er dit keer wel over schrijven door juist tips te delen hoe je op een gezondere manier een mooi bruin tintje krijgt. Lees snel verder.


Sommige meiden zijn anti-zon en doen liever andere dingen dan uren baken en braden op het strand. Kijk, dat is nog eens goed voor de huid. 😉 Als je toch een kleurtje wil maar niets te maken wil hebben met het gedoe van uren liggen op een handdoek is zelfbruiner jouw beste vriend. De beste zelfbruiners zijn vaak de gradual tanners, dus bodylotions die zelfbruiner bevatten. Zo bouwt je kleurtje rustig aan op en blijf je ongeveer een week lang om de dag smeren totdat je de gewenste kleur hebt. Het resultaat is natuurlijk en vaak met minder strepen dan wanneer je een echte zelfbruiner gebruikt.

Of wat dacht je van vloeibare bronzer? Ideaal voor het gezicht, maar ook om te mengen met je bodylotion of om zo aan te brengen op de huid. Hier kan niet veel mee misgaan en als het wel foute boel is was je het zo af onder de douche met een washandje. Niks semi-permanent aan dus!

Verder kun je een spray-tan proberen. Girlscene schreef er in dit artikel meer over, dus klik door om meer te weten te komen over dit onderwerp.


Het nadeel van bovenstaande opties is, is dat het niet zo lang meegaat dan wanneer je echt de zon in gaat om wat kleur op te bouwen. Als je huidtype 3 of hoger hebt is een zonnebrandolie met een hoge SPF (!) een aanrader om nog sneller bruin te worden. Let op: je hebt minimaal SPF 15 nodig. Zo'n zonnebrandolie is onder andere te koop bij merken zoals Nivea.

Scrub voldoende in de week waarin je van plan bent om meer in de zon te liggen. Pas wel op dat je niet op de dag van het zonnen gaat scrubben, want de kans dat je dan verbrandt is groot of groter. Toch is het belangrijk om de laag met dode huidcellen weg te halen. Want niet alleen blijft je kleur langer zitten, je wordt ook nog eens mooier en egaler bruin.

Wat ook wil helpen is om in direct zonlicht te liggen en met de zon mee te draaien gedurende de dag. Heb je niet het geduld om maar te liggen en te liggen? Je wordt nog bruiner op het water, dus je kunt ook een watersport beoefenen of met een bootje gaan varen. Let hierbij op dat je het beste de zon kunt vermijden tussen 12 en 3 uur, want gezond zonnen is nog belangrijker dan zo bruin mogelijk worden.

Over water gesproken… Dobber lekker op het water op een luchtbed. En als je dat op een leuke manier wil doen raden we het tompouce luchtbed van HEMA aan. 😉 Water reflecteert het zonlicht als geen ander waardoor je sneller bruin wordt. Meiden die snel verbranden moeten hier overigens wel mee oppassen, want je wordt sneller rood dan je denkt.

High end merken zoals Lancaster verkopen speciale producten onder de naam tan preparer. Hier begin je een paar weken voor je vakantie mee met smeren waardoor je een mooie kleur opbouwt als je weg bent. Bovendien blijf je langer bruin. Het kost meer geld dan je waarschijnlijk gewend bent, maar als je eerder genoemde dingen belangrijk vindt is dit zeker iets voor jou!

En je kunt het niet vaak genoeg horen: zon verstandig! Het is veel belangrijker om voor jezelf te zorgen dan om bruin te worden. Dus smeer je het liefst om het uur in met een hoge factor en vermijd de zon wanneer het op z'n sterkst is.

Wat zijn jouw tips om snel bruin te worden?