News

Meisje dood door ‘ultieme selfie’

Wow… Begrijp het niet verkeerd. Op de Girlscene redactie nemen we heus wel de nodige selfies – voor onszelf, lelijke exemplaren voor vriendinnen en de goede voor Instagram. Don't judge -, maar slaan mensen niet door met deze selfierage? De Roemeense tiener Anna Ursu waarschijnlijk wel. Het moment dat ze wilde vastleggen als de 'ultieme selfie' werd haar dood. 

Misschien vond Anna een selfie op haar slaapkamer, in de woonkamer of op vakantie niet spannend genoeg en zocht ze het letterlijk hogerop. Het verhaal kan ze alleen niet zelf navertellen, maar een getuige wel. Die moest toezien hoe ze haar leven waagde voor de ultieme selfie terwijl ze niet luisterde toen ze werd teruggeroepen. Dat moet vast een tragisch gezicht zijn geweest…

Wat Anna namelijk wilde is bovenop een trein staan, dus voor de speciale selfie ging ze naar een treinstation ergens in Roemenië. Het schijnt dat ze op de trein ging liggen en toen per ongeluk met haar been het draad aanraakte dat haar onder stroom zette. Saillant detail: dit draad staat gelijk aan 27.000 volt. Mocht je niet heel natuurkundig aangelegd zijn, het betekende dat Anna letterlijk in de brand vloog. Oh. My. God.


Degene die dit allemaal had gezien probeerde Anna te redden door haar brandende kleding te blussen, maar in het ziekenhuis bleek dat ze niet meer te redden was. Daar overleed de 18-jarige met meer dan 50% aan brandplekken op haar lichaam. De vriendin die bij haar was is in het ziekenhuis aan het herstellen.

Dus onthoud meiden, je leven is veel belangrijker dan een spannende selfie die je op Facebook wil plaatsen. 

Wat is jouw eerste reactie na het lezen van dit verhaal? Doe jij weleens moeite om een 'ultieme selfie' te maken?

Bron en bron