Lifestyle

Sabine (18) was verslaafd aan speed: “door de drugs verdween mijn onzekerheid als sneeuw voor de zon”

Redactie

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat verslaafd was aan speed.

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in aanraking met speed. De eerste keer toen ik het gebruikte was ik op school. Van één keer op school gebruiken werd het al snel ieder weekend en al begon ik ook doordeweeks te gebruiken. Ik raakte verslaafd en had zeker een gram per dag nodig. Dat gebruikte ik ongeveer een jaar lang dagelijks, waardoor ik binnen drie á vier maanden 23 kilo was afgevallen. Ik werd steeds agressiever en ik vatte alles op als een aanval. Vaak was ik met ‘vrienden’ aan het gebruiken in een zeecontainer die is neergezet als een hangplaats voor jongeren. Ik kwam steeds minder thuis en bleef bijna altijd bij mijn vriend slapen. Toen mijn vriend erachter kwam dat ik zoveel speed gebruikte maakte hij het uit. Dat betekende dus dat ik weer thuis ging wonen. Ik kwam altijd midden in de nacht thuis en had alleen nog maar ruzie met mijn ouders.

Mijn ouders vertrouwden me niet meer en voelden zich macheteloos. Als ik nog langer was doorgegaan was ik waarschijnlijk in elkaar gestort. Toen ze doorkregen wat er aan de hand was heb ik nog niks toegegeven. Ik ging een stukje rijden met een vriendin van mijn moeder en ze zou pas stoppen met rijden als ik alles zou toegeven. Omdat ik er zelf ook mee wilde stoppen zijn we naar de Yes We Can Clinics gegaan. Ik zou er eerst pas over 6 weken heengaan maar dat werden uiteindelijk toch twee weken. In die twee weken heb ik elke dag geblowd, ging ik uit, gebruikte ik minimaal 2 gram speed per dag en heb ik MDMA en cocaïne gebruikt. Het is een wonder dat ik die twee weken heb overleefd. Sinds januari woon ik weer thuis. Ik was ooit een onzeker meisje, maar dankzij de drugs voelde ik me sterk en machtig. Niemand kon mij iets maken. In de kliniek ben ik erachter gekomen dat ik ADD heb, waardoor ik heel erg druk in mijn hoofd ben. Door de speed werd het rustiger in mijn hoofd want in ADD medicatie zit ook amfetamine. Waarschijnlijk ik dit de reden geweest dat ik zo snel verslaafd raakte…

Dit artikel verscheen eerder op Girlscene in 2015