Beauty

Zo voorkom je dat lipstick op je tanden komt

Ben jij een meisje die gek is op roze, oranje of rode lippenstift en draag je dit dan ook het liefst iedere dag? Mooi! Maar er is altijd één ding wat nogal vervelend kan zijn en dat is als de lippenstift meer op je tanden zit dan op je lippen. Oeps. Vooral met een felle kleur valt dit extra op. Girlscene geeft je tips hoe je dit voortaan kunt voorkomen, dus lees snel verder.

Lippenstift die verplaatst en niet op je lippen blijft zitten? Daar hebben we geen tijd voor. Met de volgende tips en trucs is dit nu voorgoed verleden tijd.

Allereerst lipliner. Eerst was het nog een product waar niemand aandacht aan besteedde, maar sinds Kylie Jenner’s lippen helemaal hot zijn gaan we massaal aan de lipliner. Als je wil voorkomen dat je lippenstift alle kanten opgaat is dit wat je nodig hebt. Omlijn je lippen en vul ze in om een soort basis te creëren voor de lippenstift. 

De lipliner zit er nu op, dus tijd om de lippenstift zelf aan te brengen. Kies voor een matte lipstick om jezelf ervan te verzekeren dat het niet zo snel op je tanden komt. Omdat het mat is glijdt het niet zo over je lippen als een lippenbalsem waardoor je preciezer te werk gaat.

Nu we het toch hebben over precies te werk gaan: gebruik eens een lipkwast als je de lippenstift aanbrengt. Wat voor lippenstift het ook is, het blijft gegarandeerd langer zitten als je het met een kwast aanbrengt. Zeker als je de volgende tips ook gebruikt.

Blot je lippenstift altijd met een tissue. Dit plaats je tussen je lippen terwijl je ze op elkaar drukt. De overtollige lippenstift komt dan op het tissue waardoor je lippen als het ware gestained worden. Dat betekent dat de kleur langer en beter blijft zitten. Breng hierna nog een laag lippenstift aan.

Tot slot, doe je vinger in je mond. Dit bedoelen we niet op een rare manier. Steek je wijsvinger tussen je lippen en zuig erop alsof je met een rietje drinkt. Tegelijkertijd trek je je vinger uit je mond. Nu zie je dat je een rand lippenstift op je vinger hebt dat anders op je tanden was beland.

Hoe voorkom jij dat lippenstift op je tanden komt?

Wij zochten een aantal van de mooiste lippenstift kleuren van het moment op. Wil je bestellen? Klik dan op één van de onderstaande foto’s.

Matte lipstick voor €7,50

Color Riche voor €14,95

Lipstick matte voor €12,95

Lipstick matte voor €19,50

Lipstick voor €8,95

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀