Lifestyle

Hoe kun je een blog oprichten? Kies een thema met WordPress!

In ons vorige artikel vertelden wij je over hoe je het beste kunt starten met bloggen, nu gaan we echter de iets technischere kant op. Want natuurlijk zijn er een hoop websites waar je je blog kunt oprichten, zoals Blogger, Tumblr en WordPress.Vandaag willen wij iets meer uitleggen over hoe je met je blog kunt beginnen op WordPress! 

Al enthousiast? Dat is een goed teken! Nog niet helemaal om? Dan hebben wij nog een paar redenen waarom je echt met WordPress moet bloggen:

– Wij vinden WordPress een van de overzichtelijkste systemen ever.
– Veel bedrijven en mensen gebruiken WordPress, als jij een account hebt kun je dus ook makkelijk bij anderen kijken en zij bij jou.
–  Van portfolio’s tot blogs tot websites.. je kunt letterlijk alles met WordPress.
– Ook is WordPress goed om mee te werken om goed vindbaar te zijn in Google. Niet onbelangrijk.

Zodra je een blog begint op www.wordpress.com moet je meteen de titel van je blog invoeren. Bedenk dus van tevoren al goed wat je als titel wil en verzin een paar back-ups. Het kan zijn dat iemand deze al gebruikt. Dus… brainstorm hierover! Wat past bij jou, wie ben jij, waar schrijf je over? Dit scheelt al een hoop. Next, je kunt een thema kiezen. No worries, dit staat niet vast, het thema kun je altijd veranderen. WordPress staat VOL met thema’s. Sommige thema’s kosten geld, sommigen zijn echter gratis. Om jullie een idee te geven.. Hier een paar ‘thema tips’ van het We Heart Fashion Team:
– Stacker Lite
– Fashionistas
– Optimizer
– Simple mag (hierop is mijn blog gebouwd; www.we-heart-fashion.com)
– Cubic Natuurlijk kun je ook kijken op thema websites zoals: http://www.themeforest.net http://www.templatemonster.com/wordpress-themes.php. Als je op WordPress zelf een thema gespot hebt (https://nl.wordpress.com/themes), kun je vaak op ‘voorbeeld’ klikken. Op deze manier kun je meer van de lay-out van het thema zien. In het begin zal het er nog niet groots en vol uitzien, maar zodra je zelf eenmaal wat artikelen hebt getypt en widgets toevoegt maakt het je blog al een stuk leuker! Let er wel op: WordPress heeft een gratis en een premium versie. Kies wat jij nodig vindt. Wil je alleen een basis, dan is gratis prima. Maar wil je doorgroeien, dan is premium wel handig. It’s up to you! 

De volgende keer geven wij tips over hoe en waar je een domeinnaam aanmaakt en kunt hosten. Enjoy blogging!

Bedankt voor het artikel Kelly!

Heb jij een eigen blog? Zo ja, hoe ben jij begonnen met bloggen?

Beeld: Thinkstock