Beauty

Alles over zout versus suiker in huidverzorging

Wanneer je in de drogisterij voor een schap met verschillende scrubs staat weet je vast niet welke je moet kiezen en wat überhaupt het verschil is tussen de verschillende soorten. De één is op basis van zout en de ander is weer een suikerscrub. Huh, welke is dan het beste? Girlscene legt in dit artikel meer uit over zout versus suiker in beautyproducten.

Tijdens het koken weet je vast het verschil tussen zout en suiker. Het smaakt namelijk heel anders! Maar hoe zit dat dan met beautyproducten en huidverzorging? Sommigen denken misschien dat er niet veel verschil in zit, maar moet jij eens opletten. 😉

Feiten over zout:
 Zout heeft van nature een ontsmettende werking dat onder andere bacteriën doodt.
 Elk type zout bevat mineralen die helpen bij het aanmaken van nieuwe huidcellen.
 Zout heeft een ontgiftende en helende werking.
Zout geeft het haar body en volume, maar het werkt tegelijkertijd uitdrogend.

Feiten over suiker:
In vergelijking met zout is suiker beter voor je haar als je het daarna gaat stylen.
Suiker heeft een verzachtende werking op de huid.
Suiker werkt prima om mee te exfoliëren omdat het dode huidcellen laat verdwijnen.
Suiker helpt om je huid gehydrateerd te houden.

Gezichtsscrub
Niet iedereen is fan van suiker of zout gebruiken als een gezichtsscrub. Het schijnt dat de suiker- en zoutdeeltjes het huidoppervlak kunnen beschadigen en zelfs littekens kunnen veroorzaken. Oei, dat wil je waarschijnlijk niet. De huid van je gezicht is dun en daarom gevoeliger waardoor je voorzichtig te werk moet gaan. Want wist je al dat je bijvoorbeeld een lichaamsscrub niet voor je gezicht kunt gebruiken?

Lees hier meer over exfoliëren, want dat is niet hetzelfde als scrubben.

Lichaamsscrub
En hoewel sommige schoonheidsspecialistes het afraden om suiker en zout op je gezicht te gebruiken is het voor je lichaam weer een ander verhaal. De huid is dikker en minder gevoelig waardoor een ingrediënt zoals suiker en zout prima te gebruiken is. Hoewel een suikerscrub fijner is als je net je benen geschoren hebt vanwege de verzachtende eigenschap van suiker.

Voetverzorging
Als het op voetverzorging aankomt is zout jouw beste keuze door de ontgiftende en bacteriedodende werking. Het is daarom aan te raden om wat (bad)zout toe te voegen aan jouw voetenbad of -scrub om het net even iets extra’s te geven.

Haarverzorging
Zoals je bij de feiten over zout en suiker leest hebben beide hun eigen werking. Sterker nog, het lijkt wel alsof het twee tegenpolen zijn. Wat betreft haarverzorging is er een groot verschil tussen de twee. Zout droogt het haar (lichtelijk) uit, maar geeft het wel textuur en volume. Suiker daarentegen is hartstikke geschikt als je je hoofdhuid wil scrubben en masseren in combinatie met olijfolie. Dit hydrateert de huid juist. 

Wist jij dit al over zout en suiker? Aan welk ingrediënt geef jij de voorkeur als het op huidverzorging aankomt?

Bron en bron

Beeld: Thinkstock