Lifestyle

Welke van deze drie hits vind jij het leukst?

Er worden veel nieuwe nummers uitgebracht, maar er zijn er maar een paar die de hitlijsten halen. En die hits horen we dan terug op de radio waarna we ze op repeat luisteren. Maar wat zijn nou de favorieten van de radio dj's zelf? Q-music hottie Koen selecteerde voor ons zijn favoriete hits van dit moment en het is aan jou om te beslissen welk nummer wint: Parijs, Lean On of See You Again. O, en nog meer leuk nieuws: vanaf nu gaat Koen elke twee weken een blog met de nieuwste een fijnste nummers voor ons bijhouden!  

Hi Girlscene-lezeressen!

Misschien ken je me al, en anders stel ik me graag even aan je voor! Ik ben Koen Hansen, 28 jaar, geboren in Haarlem en net afgestudeerd aan de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool van Zwolle. Muziek is mijn leven en sinds drie jaar ook mijn werk als DJ bij Q-music. Je hoort me ieder weekend op Q-music, iedere zaterdag en zondagochtend vanaf 10.00 uur. Naast muziek heb ik nog een paar grote passies in m’n leven. De eerste is reizen, en dan vooral naar Indonesië (het land waar mijn vader vandaan komt). Verder houd ik van ontzettend lekker eten, dubbele espresso’s, goede wijn, concerten bezoeken en chillen in een park of een gezellig Amsterdams terras. Maar over mijn grootste passie, muziek, raak ik nooit uitgepraat. En hoe tof dat ik je daar vanaf nu iedere twee weken over mag vertellen op Girlscene!

Ik hou je op de hoogte over de laatste hits en ook nummers die gewoon heerlijk wegluisteren op een zonnige zaterdag. En ik ben natuurlijk ook benieuwd van welke nummers jullie geen genoeg krijgen?

Watch on YouTube

Kenny B. – Parijs
“Ja gast, dat kent toch iedereen inmiddels wel!?”, zou je misschien denken over Kenny B. – Parijs. Toch is het één van de meest ge-Shazam-de liedjes van de afgelopen maand. Genoeg mensen horen het dus langskomen en gebruiken de Shazam-app om te ontdekken welk nummer het precies is! Kenny B, oftewel Kenneth Bron, is een 53-jarige zanger uit Suriname die zijn carrière begon als militair. Later legde hij zijn geweer aan de kant, en was hij daar als vredesonderhandelaar tussen de verschillende partijen in Suriname. Inmiddels zijn we een kleine dertig jaar verder en heeft Kenny B. een dikke hit te pakken in Nederland. Al twee weken is het ‘t meest gedownloade liedje in Nederland, en dus de nummer 1 in de iTunes Top 30 op Q-music. Bedenk er een cocktail bij, twintig graden met een lekker zonnetje én genieten maar!

Watch on YouTube

Major Lazer – Lean On
Major Lazer, misschien dat je meteen zegt: “O ja, die ken ik!” En anders ken je Major Lazer van de hits Watch Out For This uit 2013 en Get Free uit 2012. Met name die laatste draai ik vaak als ik met m’n vriendin in de zit auto (met het raam open), of lig te chillen in het Vondelpark. Major Lazer, dat is een project rondom de Amerikaanse DJ Diplo. En de nieuwste hit Lean On heb je waarschijnlijk ook al gehoord. Samen met de Deense zangeres MØ (spreek je uit als het geluid van een koe) en DJ Snake heeft Major Lazer echt een ontzettend lekkere track gemaakt.

Watch on YouTube

Wiz Khalifa – See You Again
Wie weet heb jij het ook wel eens gedaan? Een filmpje van jezelf op YouTube gezet waarin je laat horen hoe goed je kan zingen! Ik durf dat niet, lijkt me in mijn geval ook niet heel verstandig, maar onder andere Justin Bieber, Becky G en onze Nederlandse Esmee Denters deden dat wel! Allemaal postten ze filmpjes van zichzelf op Youtube waarin ze lieten horen hoe goed ze konden zingen en uiteindelijk zijn ze daardoor allemaal bekend geworden. Zo gebeurde dat ook bij deze Charlie Puth. Een 23-jarige dude uit New Jersey, die dankzij een aantal akoestische covers op Youtube werd opgepikt door de wereldberoemde talkshowhost Ellen DeGeneres. Toen is het balletje gaan rollen voor Charlie Puth. Op dit moment heeft hij een dikke hit samen met rapper Wiz Khalifa met de soundtrack voor de film Fast & the Furious 7, See You Again. Het is het meest aangevraagde liedje op Q-music en ik vind het écht een van de mooiste nummers van dit moment!

DJ Koen Hansen hoor je iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur en zondag tussen 10.00 en 13.00 uur op Q-music.

Welke hit vind jij het leukst: Kenny B. – Parijs, Major Lazor – Lean On of Wiz Khalifa – See You Again? 

Must reads 👀