Lifestyle

Dé nummer 1-hits van zomers van minimaal 10 jaar geleden

Om je geheugen weer even op te frissen zet Girlscene 10 grappige, foute en mooie en hits uit de zomers van 2000 tot 2005 op een rijtje. Het merendeel komt je waarschijnlijk wel bekend voor (en sommigen kun je schaamteloos meezingen). Deze liedjes stonden op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten. We zijn benieuwd welke liedjes jij nog kent! 

Watch on YouTube

♥ 2000 – Jody Bernal – Que si que no
Veel dansjes en playbackshows zijn er tijdens de basisschool op dit nummer gedaan! Het lied is een beetje fout, maar wel heerlijk, toch! Deze hit stond in de zomer van 2000 bovenaan in de Nederlandse top 40. Kun jij het dansje nog?

♥ 2000 – Jop – Jij bent de zon
Dit foute liedje stond begin zomer 2000 bovenaan in de Nederlandse top 40. Jij bent zon, jij bent de zee, jallallaaajala… No worries als je hem niet kent! Waarschijnlijk voor jouw tijd… Liedjes die het goed deden in het jaar 2000 zijn: Melanie C met I Turn To You, Krezip met I Would Stay en Britney Spears met Oops, I Did It Again

Watch on YouTube

♥ 2001 – Shaggy & Rayvon – Angel
'Girl, you're my angel, you're my darling baby!' Dit liedje stond in de zomer van 2001 bovenaan in de top 40. Shaggy deed het in 2001 sowieso goed. Hij scoorde ook een hit met de zanger Rikrok met het nummer It Wasn't Me. 

♥ 2001 – Atomic Kitten – Whole again
"Baby, you are the one. You still turn me on. You can make me whole again!" Dit mooie liedje stond in het begin van de zomer bovenaan in de Nederlandse hitlijst, maar werd al snel van de nummer 1 afgestoten door Shaggy en Rayvon. Andere liedjes die het goed deden in het jaar 2001 zijn: Kylie Minogue met Can't Get You Out Of My Head, Alicia Keys met Fallin' en Jennifer Lopez met Love Don't Cost A Thing

Watch on YouTube


♥ 2002 – Las Ketchup – The Ketchup Song

Wie kent hem niet? Onverstaanbaar zing jij mee: "Aserejé ja de je de jebe tude jebere sebiunouba majabi an de bugui an de buididipi…" Dit liedje werd dé nazomer plaat van 2002. Weet je waar het liedje over gaat? Diego is een modebewuste zigeunerjongen die houdt van dans, rap en hiphop. Diego loopt een discotheek binnen en zingt mee, maar hij weet niet wat de tekst is. Hij zingt dus maar wat… Net als in The Ketchup Song, want het is een mix van Spaanse taal en een fantasietaal. Ken jij het dansje nog?

♥ 2002 – Tiziano Ferro – Perdono
Als je het liedje hoort, zul je hem vast en zeker wel kennen. Het deuntje blijft lang in je hoofd zitten. Perdono stond in de maand augustus bovenaan, maar werd al snel ingehaald door The Ketchup Song. Andere liedjes die het goed deden in het jaar 2002 zijn: Shakira met Whenever Wherever, Brainpower met Dansplaat en Billy Crawford met Trackin'. 
 

Watch on YouTube

♥ 2003 – The Underdog Project vs. The Sunclub – Summer Jam
Dit liedje kwam in mei (2003) uit stond de hele zomer van op nummer 1 in Nederland. Summer Jam deed het ook goed in België, Frankrijk en Denemarken. Ken jij dit liedje nog? 

♥ 2003 – Sean Paul – Get Busy 
Dit liedje van Sean Paul stond eind juni op nummer 1 in de Nederlandse hitlijst. Liedjes die het ook goed deden in 2003 zijn: Eminem met Lose Yourself, Jamai met Step Right up en Jim met Tell Her

Watch on YouTube

♥ 2004 – O-zone – Dragontea Din Tei 
De Moldavische band O-zone werd in één klap beroemd in Europa door het liedje Dragontea Din Tei. De vertaling van het refrein is ongeveer dit: "Je wilt weggaan, maar je neem me niet mee. Jouw aangezicht en mijn onvervulde liefde voor jou, doen me denken aan jouw ogen."

♥ 2004 – Counting Crows & Bløf – Holiday in Spain
Onze Nederlandse band Bløf scoorde een hit met de Amerikaanse Counting Crows. Bløf zingt de helft van het liedje in het Nederlands, de Counting Crows zingen de andere helft in het Engels. Andere liedjes die het goed deden in 2004 zijn: Marco Borsato met Afscheid Nemen Bestaat Niet, Usher, Lil' Jon & Ludacris met Yeah! en Boris met When You Think Of Me

Watch on YouTube


♥ 2005 – Akon – Lonely

"Lonely, I'm mister lonely, I have nobody to call my oooownnn!" Je moet van goede huizen komen, wil je die hoge noot kunnen halen! Akon stond de maand juli op nummer 1 met zijn hit Lonely. Ken jij het lied nog? 

♥ 2005 – Kane – Fearless 
De Nederlandse zanger Kane stond in augustus 2005 op nummer 1 met zijn lied Fearless. Andere liedjes die het goed deden in 2005 zijn: Guus Meeuwis met Geef Mij Nu Je Angst, Artiesten voor Azië met Als Je Iets kan doen en Schnappi met Das Kleine Krokodil

Girlscene schreef al eerder over liedjes waar je niet van verwacht dat ze al 10 jaar oud zijn. Het artikel lees je hier. Ben je benieuwd van welke muziek de meiden van het forum houden? Kijk dan op dit topic. 

Hoeveel van deze liedjes komen jou bekend voor? Wat is jouw favoriete liedje van vroeger?

Bron, bron, bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock