Beauty

8 tips tegen pluizig haar

Pluizig haar… Wie heeft er niet mee te kampen? Dit is een van de meest voorkomende haarproblemen onder vrouwen. Tijd om er eens extra aandacht aan te besteden! Want hoe kom je eigenlijk van pluizig haar af en hoe tem je die eigenwijze plukjes? Girlscene geeft daar antwoord op. Klik dus snel verder om achter de 8 tips tegen pluizig haar te komen.

Föhn
Met een goede föhn en borstel kom je al een heel eind als je pluizig haar wil temmen. Mits je haar niet nog meer ontploft na gebruik van de föhn natuurlijk. 😉 Maar in combinatie met mousse, serum en een borstel heeft je haar nog weinig kans om te veranderen in coupe leeuw. Föhn je haar bijna helemaal droog en gebruik bij het laatste stukje een platte of ronde borstel om je haren in model te brengen. Een föhn met ionentechnologie is het beste voor pluizig haar zoals je in dit artikel kan lezen.

Sulfaatvrije shampoo
Sommige meiden zweren bij shampoo die geen sulfaten bevat. De varianten waarbij glycerine hoog op de ingrediëntenlijst staat zijn jouw beste vriend. Dat betekent namelijk dat deze shampoo minder uitdroogt dan de gemiddelde andere shampoo en je haar dus minder pluizig is na het wassen. Zo'n shampoo heeft Girlscene in dit artikel getest.

Haarmasker
Naast conditioner is ééns per week of om de week een haarmasker aanbrengen geen overbodige luxe. Vaak is pluizig haar droger en heeft het nu eenmaal meer voeding nodig. Laat dus een kwartier lang een masker intrekken waarna je het uitspoelt en je haren wast. Wedden dat je haar daarna beter valt?
Anti-pluis doekjes
Wat een geniale uitvinding: doekjes om pluizig haar te temmen. Waarom is dit niet eerder uitgebracht? Op dit moment zijn we alleen bekend met Redken Frizz Dismiss Fly-Away Fix Finishing Sheets (voor alle haartypes), maar helaas kost een pak met 50 doekjes €29,20. Wie weet werken droogtrommeldoekjes ook? Anyway, het enige wat je hoeft te doen is het doekje zacht over het droge haar te wrijven om statisch haar en pluis te kalmeren. Ideaal. Nu is het wachten tot een drogisterij merk zoiets uitbrengt! 

Conditioner in plaats van shampoo
Laat de shampoo eens staan wanneer je je haar wast en gebruik alleen conditioner. Spoel daarna goed uit. Door conditioner te gebruiken droogt je haar niet zo uit als wanneer je een shampoo gebruikt. Bovendien is het helemaal niet nodig om vaak je haar met shampoo te wassen, zoals we hier schreven.

Vermijd hitte zoveel mogelijk
Het is belangrijk om hitte van haartangen zoveel mogelijk te vermijden zodat je haar op den duur niet nog pluiziger wordt. Je vergeet misschien dat zo'n tang al gauw 200 graden heet is wat leidt tot het beschadigen van je haar. Zonde! Gebruik de stijl- en krultang liever alleen voor speciale gelegenheden.

Handcrème 
Ben je op school of op je werk en ziet je haar er echt niet uit? Een beetje hand- of bodylotion wil dan nog weleens helpen om je haar te temmen en de ergste pluis weg te nemen. Let op dat je niet te veel gebruikt, want vet haar is ook niet alles. 😉

Zijde
Van een zijden kussensloop tot sjaal… Dit heb je nodig in je leven als je pluizige haar een probleem voor je wordt. Niet alleen blijft je gezicht mooi in de plooi als je op een zijden sloop slaapt, ook je haar ziet er stukken glanzender uit. Katoen slurpt namelijk vocht uit je haar, waardoor zijde of zelfs satijn een uitkomst biedt. 

Wat zijn jouw tips tegen pluizig haar?