Lifestyle

Heftig verhaal: Ik nam 18 pillen met de hoop niet meer wakker te worden

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat 18 pillen nam en hoopte nooit meer wakker te worden.

Twee jaar geleden begon het allemaal, mijn leven veranderde in één dag. Mijn ouders zijn vroeger gescheiden en hadden veel ruzie. Ik werd licht depressief, omdat ik zo jong was en alle ruzies meekreeg. Na een tijdje leek het beter te gaan, maar een aantal jaren later kreeg ik toch weer last van de depressie. Ik had nergens meer zin in en wilde niet meer naar school. Ook was ik heel erg onzeker, maar dit liet ik aan niemand zien. Thuis ging het niet veel beter. Ik had veel ruzie met mijn moeder. Ik had veel oudere vrienden en begon met roken en drinken. Op deze manier vond ik rust. Ik wilde niets meer eten en kreeg anorexia. Na een tijdje ben ik van huis weggelopen, ik mocht een half jaar bij een vriend wonen en wilde niets meer met mijn oude leven te maken hebben. De vriend waar ik verbleef wist alles van mij, hij probeerde me te helpen, maar ik nam zijn hulp niet aan. Op een gegeven moment was ik zo depressief dat ik zelfmoord wilde plegen. Toen mijn vriend aan het werk was wilde ik een einde aan mijn leven maken. Ik nam 18 pillen met de hoop nooit meer wakker te worden. Mijn vriend was toevallig eerder thuis en belde gelijk 112. Ik heb 3 dagen in coma gelegen en op het randje van de dood gestaan, maar ik heb het overleefd.

Gelukkig gaat het nu stukken beter. Ik zit nog niet helemaal goed in mijn vel, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ik heb lieve vrienden die me altijd geholpen hebben, en er ook altijd voor me zouden zijn. Dankzij hen heb ik het overleefd. Ik woon inmiddels weer thuis en kan het steeds beter vinden met mijn moeder. Met mijn vader gaat het ook steeds beter, mede omdat hij een paar jaar geleden uit de kast is gekomen. In het begin had ik er moeite mee, maar nu heb ik het geaccepteerd. Ik ben blij dat ik dit deel van mijn leven eindelijk kan afsluiten. Als je zelf denkt dat je het niet meer ziet zitten, bedenk dan dat de pijn die je voelt maar tijdelijk is.

Beeld: Thinkstock

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.