Lifestyle

Waarom slapen in een koele ruimte beter voor je is

Slapen is eigenlijk je favoriete hobby’s, daar mag je best eerlijk voor uitkomen ;-)! Na een lange school- of werkdag is er niets zo lekker om in je bedje te kruipen. Wist je dat slapen in een koude ruimte beter voor je is? Na het lezen van dit artikel weten we zeker dat jij voortaan de verwarming een paar tikkies terug draait én vaker je slaapkamerraam open zet…

Frisse lucht is goed voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Je slaapkamer is het kleinste kamertje waar jij ongeveer 1/3e deel van een dag doorbrengt. Daarom is het extra belangrijk dat je die goed ventileert. Vervuilde lucht en vocht moet afgevoerd worden uit je slaapkamer. Zet daarom je raam regelmatig open om zo frisse lucht te krijgen. Heb jij raamroosters? Zet ze open en maak ze regelmatig schoon.

Eerder in slaap
Heb jij moeite om in slaap te komen? Uit onderzoek is gebleken dat slapen in een kamer waar het tussen de 18 graden en 22 graden is, het beste voor je is. Je lichaam moet op een natuurlijke manier afkoelen om in slaap te kunnen vallen. Je lichaam blijft bezig met afkoelen als jij in een warme ruimte slaapt. Zet daarom een paar uur voordat je gaat slapen je verwarming uit en het raam open. Probeer het lekker koel te maken en mocht je het te koud vinden, dan kun je altijd nog een warme pyjama aantrekken.

Droge keel
Slapen in een koude ruimte is beter voor je dan slapen in een warm benauwd hok. Door de warmte kan je keel sneller droog worden, waardoor je ’s nachts sneller wakker wordt om wat slokjes water te drinken. Als jij hier snel last van hebt, zet dan een bekertje of flesje water naast je bed. Mocht je wakker worden en dorst hebben, dan hoef je niet helemaal naar de badkamer te lopen.

Warm drankje
Je lichaam mag lekker warm zijn voordat je gaat slapen. Door een glaasje thee te drinken voor het slapen, warmt je lichaam op en krijg je een ontspannen gevoel. Een warme douche of bad nemen voordat je gaat slapen, is ook erg onspannend. Je lichaam is lekker warm en kan afkoelen in je koele slaapkamer.

Naakt slapen
Je lichaam koelt sneller af als jij geen tot weinig kleren om je lijf hebt. Als jouw vriend(in) bij je slaapt, lig jij dan liever naakt of met kleding aan? Het schijnt dat stellen die samen naakt slapen een intiemere relatie hebben en opener naar elkaar toe zijn.

Pyjama
Ook al is het voor jou gevoel koud in je kamer, je kunt het nog steeds warm maken door een warme pyjama aan te trekken of een extra deken op je bed te leggen. Er zijn ook genoeg leuke plaids te vinden die je passen bij jouw interieur.

Het is gezonder om te slapen in een koudere slaapkamer. Je komt beter tot rust en dat geeft je weer kracht en energie om de dag goed te beginnen. Is dit helemaal nieuw voor je? Probeer het eens en kijk of het jou bevalt. Wil je meer tips over slapen? Lees dan dit artikel. 

Slaap jij liever in een warme slaapkamer of in een koele slaapkamer?

Bronbron, bron
Beeld: Thinkstock